Kaks superässa - sloveen Iztok Cop ja ðveitslane Xeno Müller nihkusid kohe ette, järgmise paari moodustasid argentiinlane Santiago Fernandez ja austraallane Duncan Free ning ülejärgmise Jaanson ja slovakk Jan Ziska. Esialgu ei tekitanud vahe muret, sest lõpuspurt on ikka ja jälle eksmaailmameistri relv olnud. Aga umbes poolel maal loobus Jaanson igasugusest vastupanust.

Nõustaja Thor Nilsen: "Liiga aeglaselt alustasid!"

"Jüri sõitis kuuendal veel, telemeeste katamaraan vabal seitsmendal," rääkis Tults. "Kaamera pidas hoolega silmas omamaalast Müllerit ja Jüri jäi aina enam lainesse. Poolel maal lõi ta käega ja loksus lõpuni. Ma pole teda ammu nii metsikult vihasena näinud. Tavaliselt läbib ta pärast võistlust väga pika lõdvestussõidu, nüüd tuli kohe kaldale."

Viimastel aastatel Jaansoniga koostööd tegev norralane Thor Nilsen püüdis rahustada: “TV on tõesti tähtis ja kes sul käskis nii kaugele maha jääda! Liiga aeglaselt alustasid!" Kui pikale lainele Jaanson Nilseni selle jutu peale saatis, ei osanud Tults mõõta.

Lohutussõidu ja poolfinaalide tulemusi võrreldes näib, et 35aastane Jaanson võinuks finaalikoha eest heidelda küll. Samas ei olnud Tults kindel, kas lohutussõidu pingutus pärast olümpiat tavalisest kauem puhanud Jaansonile siiski liig polnud. Veel arutles ta, et ehk ei olnud mäestikulaagrist allatuleku aeg päris sobiv, ja küllap tulevad kiire sõidu peal esile ka tehnikaprobleemid.

B-finaalis ootab end pildituks sõitnud Hacker

Homme tuleb Jaansonil taas aerude taha istuda. Ka B-finaalis on eriti tugevaid vastaseid - näiteks Sydney olümpiapronks Marcel Hacker. Sakslane pingutas end eile hingetuks ja varises lõpus kokku, ta viidi kaldale abipaadis.

Olümpiaettevalmistuse raha on Jaansonile Sydney 6. koha eest ka tulevaks aastaks tagatud, kuid MMi 8. koht tähendaks automaatselt veel aastast toetust.


Sõudmise MM Ühepaatide poolfinaal

Esimene sõit

1. Olaf Tufte (Norra) 6.41,650, 2. Vaclav Chalupa (Tðehhimaa) 6.43,850, 3. Ivo Ianakiev (Bulgaaria) 6.45,290, 4. Marcel Hacker (Saksamaa) 6.48,500, 5. Todd Hallet (Kanada) 6.50,630, 6. Frederic Kowal (Prantsusmaa) 6.53,710.

Teine sõit

1. Xeno Müller (Ðveits) 6.42,880, 2. Iztok Cop (Sloveenia) 6.43,120, 3. Duncan Free (Austraalia) 6.45,080, 4. Santiago Fernandez (Argentiina) 6.45,280, 5. Jan Ziska (Slovakkia) 7.09,120, 6. Jüri Jaanson (Eesti) 7.25,200.

Gunnar Press