Kristina kiidetud suuskade kohta arvas tiimi mänedĻer Kristjan-Thor Vähi, et ka 20-kraadises pakases on suuskade õnnestunud määrimine väga oluline. “Testisime –20 juures 2001. aastal nii Lahtis kui Salt Lake Citys väga palju,” rääkis Vähi. “Kasutame sellise pakase juures juba aastaid varianti, millest olen kindel, et väga paljud seda ei kasuta.”

Kuna MK üldliider Bente Skari Venemaal ei võistelnud, siis vähendas kokkuvõttes teisel kohal olev ·migun vahe vaid 18-punktiliseks.

Kokku on Kristina Šmigunil nüüd üheksa MK-etapivõitu nagu ka norralannal Anette Boel. Enam etapivõite on kogunud vaid Jelena Välbe (Venemaa, 44), Skari (33), Stefania Belmondo (Itaalia, 23), Larissa Lazutina (Venemaa, 22), Manuela di Centa (Itaalia, 15), Ljubov Jegorova ja Julia Tšepalova (Venemaa, 13), Marja-Liisa Kirvesniemi (Soome, 11) ja Brit Pettersen (Norra, 10).

Jaak Mae tegi Kavgolovos 10 km distantsil selle talve parima vabatehnikasõidu, kuigi pakases võistlemine talle sugugi ei istu. 11. kohaga lõpetanud Mae rääkis, et oli Kirunas ja Kuusamos saadud pakaseõppetunde arvesse võtnud. “Sõitsin Mati saapaga, mis on number suurem, ja kasutasin saapakatteid,” selgitas Mae. “Tegin soojenduses muudatusi, jõin enne starti kuuma kohvi. Varbad külmusid juba enne starti ära, aga lihas toimis.”

Mae kurtis, et külm ilm tegi hingamisteed ja nina valusaks. “Laupäeval täie rinnaga õhku kopsu tõmmata ei saanud, kuid saun ja rahvameditsiin aitasid ja täna on juba parem,” rääkis Mae eile alpimajast.

Mae sõnul oli laupäeval Kavgolovos külma kindlasti alla lubatud –20 kraadi. “Meie kraad näitas raja kõrgeimas punktis –23,6. Sportlased eriti sõita ei tahtnud. Aga enne starti ei jõua sellist protestiaktsiooni nagu Ramsaus suusaduatloni vastu korraldada,” rääkis Mae.

Meeste võistluse võitis sakslane Rene Sommerfeldt, kes tõusis tänu oma esimesele etapivõidule ka MK-sarja uueks üldliidriks.