Aastatel 2002-2005 neli korda järjest autoralli MM-sarja Suurbritannia ralli võitnud Petter Solberg tahab sel aastal uuesti Walesi teedel võidu pärast heidelda ning üritab selleks saada enda sõiduvahendiks Ford Focus RS WRC 08. Tänavu seni eratiimi Citroeniga kihutanud norralane on läbirääkimiste suhtes Fordi tiimipealiku Malcolm Wilsoniga lootusrikas. "Võitmiseks tuleb paljud erinevad detailid kokku liita ja Focus on üks neist asjadest, mille peale praegu mõtlen. Kui selle auto saaksin, võiksin ka võidule mõelda," sõnas Solberg. "Tunnen seda rallit läbi ja lõhki ja usun, et mul oleks šansse."

Norralase sõnul usub ta, et suudab konkurentsivõimelise autoga Sebastien Loebile ja Mikko Hirvonenile vastu saada. "Läinud nädalal Soomes olin enne probleemide tekkimist Mikko järel teine, vaid kuus sekundit maas. Tean, et olen ka võimeline temaga Suurbritannias võidu sõitma," arvas Solberg.

Kui Petter Solbergi plaan õnnestub, tekiks esimest korda pärast 1998. aastat olukord, kui kaks venda sõidavad Suurbritannia rallil ühes tiimis, sest tema vanem vend Henning on Ford Stobart VK M-Sport Teami liige. Üksteist aastat tagasi tegid Subaru World Rally Teamis kaasa šotlased Colin ja Alister McRae.

Viimati sõitis Solberg Fordi ralliautoga 2000. aastal, enne kui ta hooaja keskel siirdus Subarusse. Ka Suurbritannia rallil on Solberg ühe korra Fordiga kihutanud - 1999. aastal sai ta Focusel üheksanda koha.