Kilk keelitab Jaansonit kolima ühepaadilt paarisaerulisse neljapaati, kus vanameister sõudis viimati mullusel EM-il. Et Eestil on Brestis sel alal kaitsta EM-tiitel, tahab sõudejuht tänavugi kindlasti kokku saada medalipotentsiaaliga neliku.

„Pean oluliseks, et Jürka lõpetaks hooaja positiivse akordiga,” lausus Kilk. „MM näitas, et ühesel on tal seda raske teha, kuigi kõikvõimalikud vorminäitajad olid väidetavalt samal tasemel mis enne mullust Pekingi olümpiat.”

Läbirääkimised käivad

Kilk on juba alustanud Jaansoniga läbirääkimisi ning kavatseb täna vestelda ka teise suurkuju, Tõnu Endreksoniga. „Jüri ja Tõnu kõrval võiks neljases suhteliselt kindel koht olla Andrei Jämsäl,” arutles Kilk. „Viimase koha täidaks kas Igor Kuzmin, kelle kasuks räägivad suured kogemused, või siis Vladimir Latin, keda tuleb kiita metsiku tahtmise eest. Meil on vaja neljapaat taas võimsalt liikuma panna!”

Kilk tunnistas, et seniste vestluste järel on Jaanson jäänud neljapaati istumise suhtes kahevahele. „Tal pole midagi kaotada,” uskus Kilk. „Praegu on põhiküsimus, kuidas Jürka mõtlemine jonksu saada. Ütlesin talle juba, et vajadusel sõidan kas või ise lähipäevil Pärnusse, et teda kõvasti raputada.”

Jüri Jaansoni treenerist abikaasa Tatjana Jaanson ütles eile, et mehe võimalikku neljapaati kolimist on veel vara kommenteerida. „Me ei ole veel Jüriga asju läbi arutanud,” väitis ta.