„Mul on kahju ja mõistagi olen pettunud,” ohkas paljunäinud Tults, kes on Jaansoni pika karjääri vältel kuulunud ka tema lähemate abiliste ringi. „Raske on midagi öelda, sest ma ei sõitnud kaldal jalgrattaga Jüriga kaasa, vaid nägin teda ainult finišialast viimasel mõnesajal meetril. Tunnen end nii, nagu oleksin haigestunud... Söögiisu on täiesti kadunud.”

Sõudmist üksipulgi tundev Tults on tavaliselt täpne ennustaja, aga seekord pani kõvasti puusse – ta ütles enne lohutussõitu, et Jaanson tuleb kindlasti kahe parema sekka, mis lubanuks jätkata poolfinaalis. Kokkuvõttes pakkus ta igiliikurile B-finaali võitu ehk MM-i seitsmendat kohta.

„Mis siin rääkida, Jüri ei liikunud ju üldse,” nentis Tults, kommenteerides Jaansoni kuuesekundilist allajäämist lohutus-sõidu kolmandale, iirlasele Sean Caseyle, ja 16-sekundilist alistumist võidumehele Ondrej Synekile Tšehhist. „Eeldasin Jürilt tõesti juba särtsakust, sest ta on varemgi nii teinud, et võtab mingit starti kergemalt, aga paneb seejärel kõvasti.”

Paraku läks aia taha ka Jaansoni esimene etteaste MM-il, pühapäevane eelsõit, mille eestlane lõpetas viie mehe konkurentsis neljandana.

Pajusalu jõudis poolfinaali

„Jüri ei esinenud ootuspäraselt, sest oli valmis teisiti sõitma,” lausus lohutussõidu kohta ka treenerist abikaasa Tatjana Jaanson. „Praegune olukord nõuab analüüsi ja mõtlemist. Aga kuna ta valmistub juba homseks (tänaseks – toim) järgmiseks stardiks, siis ootame analüüsiga MM-i lõppemiseni.”

Jaanson sõuab täna teise ešeloni esimeses poolfinaalis – seal esikolmikusse pääsemine tagab pääsu ülehomsesse C-finaali, kus jagatakse kohad 13-ndast 18-ndani. Kui Jaanson ei tule esikolmikusse, peab ta leppima homse D-finaaliga, mille võitja teenib 19. koha.

Erinevalt Jaansonist sõudis eile tublilt aga Kaisa Pajusalu, kes sai naiste ühepaadi teises lohutussõidus teise koha ning jätkab poolfinaalis.

„Kaisa on astunud kvalitatiivse sammu edasi, maailma 12 parema sekka jõudmine tähendab arvestatavat ühepaaditaset,” hindas Tults.