Kõrgetasemelistest tulemustest hoolimata kõigi rekordiüritused ebaõnnestusid.

Eriti haaravaks kujunes valitseva maailmameistri ja maailmarekordiomaniku Stacy Dragila (USA) ja Euroopa rekordi omaniku Svetlana Feofanova (Venemaa) duell.

Kullavõitja otsustas kõrgus 4.65, mille Dragila ületas teisel, Feofanova aga kolmandal katsel, kõigil ülejäänud kõrgustel ületasid mõlemad naised lati esimesel katsel, Feofanova sealhulgas ka Euroopa rekordit tähistanud 4.75-l.

FEOFANOVA PAKKUS VIIKI. Pärast viimast hüpet jooksis Dragila Feofanova juurde, embas teda ja ütles: “Täna oleme mõlemad esimesed. See on kohtav.” ”Ma pole kunagi varem sellises lahingus olnud,” ütles kinnitas Dragila hiljem AP-le.

“Tegelikult ma ei kaotanud, see oli rohkem viik,” arvas Feofanova. “Vahe oli ühes hüppes, kuid me hüppasime mõlemad sama kõrgele.”

Kohtunike vead lati seadmisel (kõrgusel 4.55 tühistati seetõttu esimene hüppevoor) ja sellest tingitud segadus katsete lugemisel venitasid teivashüppevõistluse neljatunniliseks.

IAAF esindaja Phil Henson põhjendas probleeme teivas-hüppesektoris inimliku vea ja tehnilise rikkega.

Ilmselgelt tunda andnud väsimus nurjas kõik maailmarekordiüritused kõrgusel 4.82, kusjuures Dragila oli lati ületamisele lähedal kolmandal ja Feofanova esimesel katsel.

“See oli väga häiriv. Meil on vaja asjatundlikke ametnikke ja tipptasemel varustust,” lausus Dragila, andes mõista, et just kohtunikud nurjasid maailmarekordi. “Ma pidin kaua selgitama, et latt üldse ettenähtud 4.80 asemel rekordilisele 4.82-le tõstetaks.”

TASE KÕRGE JA ÜHTLANE. Pronksi pälvis poolatar Monika Pyrek 4.55-ga. Kõrget taset näitab seegi, et järgmised neli kohta saanud sportlased püstitasid isikliku rekordi: Austraalia olümpiahõbe Tatjana Grigorjeva (4.55), hiinlanna Shuying Gao (4.50, ühtlasi Aasia rekord), islandlanna Thorey Edda Elisdottir (4.45) ja sakslanna Yvonne Buschbaum (4.45). Edmontonis jäi esmakordselt kõrgusel 4.55 hüppama viis naist ja kaks naist ületas 4.65.

KÕIGI AEGADE KOLMAS ODAKAAR. Naiste odaviskes sai kuubalanna Osleidys Menendez kindla võidu kõigi aegade kolmanda tulemusega 69.53. Sellest parem on vaid tema tänavu visatud maailmarekord 71.54 ja norralanna Trine Hattestadi mullune 69.48.

Võimas oli Menendezi kogu seeria (66.56, 69.42, 69.53, 0, 65.63, 66.70) ning seetõttu polnudki kummaline, et kuubalanna treener tribüünil rahulolematust avaldas – maailmarekord jäi ju ületamata ja 100 000 USA dollarit saamata. Heast klassist olid ka kreeklanna Mirela Manjani-Tzelili hõbedane 65.78 ja kuubalanna Sonia Bisseti pronksi väärt 64.69.