„Meie poolt vaadatuna positiivset proovi ei ole,“ ütles Järv Kuku raadio hommikuprogrammile. „See, mis meedias kerib, on ebaõige info.“

Järve sõnul on kahtlused Andrus Veerpalu võimalikust positiivsest A-proovist levinud juba mõnda aega. „Minule on helistanud ajakirjanikud ja küsinud, kas on ja mis toimub, veebruari lõpust alates,“ möönis Järv.

Järve sõnul andis EOK peasekretär Toomas Tõnise eile meediale head objektiivset informatsiooni, kuidas dopinguproovide käsitlemine käib.

Järv kinnitas, et tema pole ühtegi dopinguprooviga seotud protokolli näinud. „Kui proov on negatiivne, siis selle kohta mingit protokolli ei tule,“ selgitas Järv. Kui aga A-proov oleks positiivne, siis oleks tal enda sõnul kindlasti sellekohane teave olemas.

„Minu arust olukord ei ole muutunud alates ajast, kui need kuulujutud on kerima hakkanud,“ hindas Järv. „Meie (suusaliidu) seisukoht on sama. Kuna positiivset proovi ei ole, siis me ei oska midagi lisada.“

„Kui midagi sellist oleks, siis see tuleks kindlasti välja,“ sõnas Järv. „See lihtsalt ei saa nii olla, et kuskil on mingi positiivne proov ja mingit sanktsiooni ei järgne.“ Isegi kui suur suusasangar tahab lahkuda, siis tema puhul ei kehti erireeglid, kinnitas Järv.

Järve sõnul on kogu skandaal suusaliidu poolt vaadatuna pastakast imetud.

Järv ei osanud öelda, kes on see allikas, kelle infos ajakirjandus ei kahtle ja ei oska ka ette kujuta allika motiive. Ta kinnitas, et kellegi ametikoht löögi all ei ole.