Eesti Suusaliidu ning Eesti Mobiiltelefoni, Hansapanga ja Saku Õlletehase käivitatud "Uute Lootuste" projektiga liitus kaks peasponsorit: AS Merko Ehitus ja AS ELL Kinnisvara. Sellega kasvas "Uute Lootuste" projektide kogumaht 1,5 miljoni kroonini.

AS Silmet Grupp ning suusafirmad Atomic (AS Avallone), Fischer (OÜ Elmo Sport), Madshus (A&Tova OÜ), Rossignol (AS Extreme Sport) ja Visu (AS Viisnurk) toetavad Eesti noorsuusatajaid suusavarustusega kolme aasta vältel (eeloleval hooajal Denis Ustinski, Triinu Tee, Aivar Rehemaa, Kristiina Tärn, Helen Rohtla, Kaspar Kokk, Peeter Kümmel, Alari Remmelg, Paavo Otsus, Tagne Tähe ja Anti Saarepuu).

Allkirjastati ka Soome Vuokatti suusakeskuse ja Tartu koostöö teise etapi leping.

Töös noortega on Eesti Suusaliidu eesmärgiks käivitada noorte ettevalmistuse süsteem, mis tagaks, et andekad 14–aastased sportlased oleksid ESL–i vaateväljas. Kuna andel silma pealhoidmisest üksi ei piisa, siis tuleb luua ka uute lootuste rühmale toimiv tugisüsteem ning kindlustada parimad noored võimalikult hea varustusega. Saku Suverulli ajal Otepääl allkirjastatud lepingud ongi suur samm seatud eesmärkide täitmise suunas.

"Kui Eesti Suusaliidu esimene prioriteet kuni 2002. aasta taliolümpiamängudeni Salt Lake Citys on rahvuskoondise suurvõistlustel edukaks esinemiseks tingimuste loomine, siis teine prioriteet ongi noorte toetamine, nende taseme tõstmine rahvusvaheliselt konkurentsivõimeliseks," rääkis Eesti murdmaakoondise peatreener Mati Alaver.

"Sõlmitud lepingutega on ka meie noorsuusatajatele, rahvuskoondise järelkasvule tagatud võimalus sügisel kolmenädalaseks esimese lume laagriks Rovaniemis ja kevadel võistluseks Soomes. Tohutult oluline on ka Vuokatti suusakeskusega tehtava koostöö teise etapi käivitamine. Esimesest sellisest lepingust, mis sõlmiti 1989. aastal sai alguse Eesti suusatamise tõus," kinnitas Alaver veendunult.