"Freestyle suusatamine on tulevikupotentsiaaliga ala. Suusaliidule on oluline arendada suusatamist Eestis vastu võimalikult laiapinnaliselt." kommenteeris Suusaliidu peasekretär Jüri Järv. "Astusime Suusaliidu liikmeks, et Eestis tunnustataks freestyle suusatamist kui spordiala," sõnas MTÜ Kombucha klubi liige Riho Laast-Laas.

Freestyle suusatamist on kõige parem võrrelda kiirelt arenevate ekstreemspordialadega nagu rula ja lumelaud. Freestyle suusatamises võisteldakse samadel trampliinidel ning aladel nagu lumelauas: Big-Air, Half-Pipe, Slopestyle ja Skier-X (suusakross). Half-pipe on 2006. aasta Torino taliolümpial kavas demonstratsioonalana ning suur on tõenäosus, et 2010. aastal Vancouveris võetakse Freestyle Half-Pipe olümpiakavva.

Freestyle suusatamine Eestis sai alguse 90-ndate lõpus. Esimene ametlik freestyle meeskond loodi 2002. aastal. Tänaseks on klubisid juba 5, sõitjate arv on mitmekordistunud iga aastaga. Hetkel on Eestis umbkaudu 20 arvestatavat freestyle- suusatajat, hooaja lõpuks küünib arv juba ilmselt 30-ni.

SPORTNET