Viimasele tõusule, mis asus vähem kui 20 kilomeetrit enne finishit läks koos umbes 60-meheline grupp, vahendas rattaprofid.com. Tõusu alguses jäi Taaramäe grupist maha – ilmselt oli rattal tehniline rike.

Pärast suurt pingutust sai ta uuesti grupi kätte ning kilomeeter enne tõusu lõppu korraldas rünnaku. Temaga läks kaasa veel viis meest. Kuuik püüdis kinni varem eest läinud kaks ratturit ning koos hakati vahet peagrupiga kasvatama.

Viimasele kilomeetrile läksid 8 meest endiselt koos. Janez Brajkoviz (RadioShack) vedas meeskonnakaaslase Andreas Klödeni heale positsioonile ning sakslane võttis etapivõidu. Teisena ületas lõpujoone hispaanlane Samuel Sanchez (Euskaltel Euskadi) ning kolmas oli itaallane Matteo Carrara (Vacansoleil).

Kolmiku ja Taaramäe vahel lõpetas sakslane Tony Martin (HTC- Highroad). Kõik kaheksa meest said kirja sama aja. Jälitajad eesotsas hispaanlase Luis Leon Sanchezega (Rabobank) kaotasid võitjale ligi 20 sekundit.

Klöden tõusis tänase võiduga ka tuuri üldliidriks. Samuel Sanchez kaotab talle nelja ja Carrara kuue sekundiga. Taaramäe tõusis kokkuvõttes kaheksandale kohale, kaotades liidrile 10 sekundit!

Homme on Pariisi-Nizza velotuuril kavas eraldistardist sõit, velotuur lõpeb pühapäeval.

Taaramäe kirjutab raskest etapist lähemalt oma blogis.

ÜLDSEIS:

1 Andreas Klöden (Ger) Team RadioShack 24:26:13

2 Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi 0:00:04

3 Matteo Carrara (Ita) Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team 0:00:06

4 Tony Martin (Ger) HTC-Highroad 0:00:10

5 Robert Kiserlovski (Cro) Pro Team Astana

6 Janez Brajkovic (Slo) Team RadioShack

7 Xavier Tondo Volpini (Spa) Movistar Team

8 Rein Taaramae (Est) Cofidis, Le Credit En Ligne

9 Luis Leon Sanchez Gil (Spa) Rabobank Cycling Team 0:00:28

10 Roman Kreuziger (Cze) Pro Team Astana 0:00:29