Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi ilmateate kohaselt on laupäeval ilm pilves, paljudes kohtades sajab lund, tuis­ku on oodata peamiselt Lääne-Eestis, nii et Otepäält peaks suurem möll mööda minema. Temperatuur jääb päeval miinus kuue ja miinus seitsme kraadi va­hele.

Pühapäeval lumesadu ja tuisk jätkuvad, puhub kirde- ja idatuul, päeval läheb ka külmemaks – Otepääle on ennustatud üheksa kuni 11 külmakraadi.

Miks ei saa osta piletit vaid laupäevaks?

MK-etapi pileteid saab osta kahte moodi: kas kaheks päevaks või vaid pühapäevaks. Aga kui vaataja tahab minna vaid laupäeval? „Meil on alati selline süsteem toiminud, sest käepaelad on ühesugused ja kust ma pühapäeval tean, kas on ostetud uus pilet või kasutatakse laupäevast,” selgitas võistluste direktor Hillar Toobal. „Enamik inimesi tuleb ikkagi kaheks päevaks,” lisas ta.

Mida peab teadma käepaeladest?

Käepaelad kehtivad nii 22. kui ka 23. jaanuaril, seejuures tuleb laupäeval käepael käele jätta. „Külalisele” mõeldud käepaelad kehtivad näidatud kuupäeval. Võistluste territooriumile on käepaelaga kummalgi päeval korduv sissepääs ja käepael kehtib personaalselt ühele, v.a käepael perele ja „külalise” käepael (lubatud oma kuni 18-aastased lapsed, kes on käepaela omanikuga koos). Kuni 12-aastastele lastele on tagatud tasuta sissepääs. Käepaeladega pääseb nii staadionile kui ka radade äärde. Staadioni peatribüünile pääseb ainult tribüüni käepaelaga.

Võistluse kutsed ja Piletilevist ostetud piletid ei kehti sissepääsupiletitena, need tuleb väravates vastavate käepaelade vastu vahetada. Võistluste territooriumile ei lubata siseneda suuskade ega ko­duloomadega, samuti alkoholijoobes või kaasavõetud alkoholiga.

Miks peab olema kaasas sularaha?

Aga sellepärast, et võistluste käepaelade ja infomaterjalide müük kohapeal toimub ainult sularahas. Pileteid saab osta laupäeval kella 8.30–15.30 ja pühapäeval kella 8–12.30 vahel sissepääsude juures. Inforaamat koos stardiprotokolliga maksab kaks eurot, võistluste plakat kaks eurot ning istumis­alus neli eurot.

Kuhu saab seekord autot parkida?

Autode parkimine Otepää linnas võistluste parklates on 21.–23. jaanuaril reguleeritud vaid lubadega. Autode parkimine linna lähiümbruses asuvates parklates on tasuta. Parklaid on kolm, auto saab panna vastavalt saabumissuunale. Tartu maanteelt tulejad saavad sõiduvahendi jätta alajaama vastas olevasse parklasse, Rõngu poolt saabujatele on UPM Kymmene Otepää AS-i parkla (ainult 22.01) ja Valga maanteelt sõitjatele Ansomäe lasketiiru tee ja parkla. Alajaama ja UPM Kymmene parklast viivad tasuta bussid Otepää keskväljakule ja tagasi. Linna tänavatel on vastavalt liiklusskeemile parkimine keelatud. Eelmüügist ostetud, korraldajalt saadud või ostetud loaga sõiduautode parkimine on Otepää suusakooli taga, Otepää keskväljakul ja Comebacki kõrval (ainult 22.01) parklas.

Mida veel teha näda­la­vahetusel Otepääl?

Reede, 21. jaanuar

•• Kella 19.30 võistluste avamine ja suusasõu Tehvandi staadionil.

•• Kella  20–24 elav muusika, Raul Kivi Oti pubis.

•• Kella 22–04 „Klubikarikas 2011” ööklubis Comeback. Puldis lumehelbekeste raskekahurvägi: DJ-d Robert Pihelgas, Arno Kukk & Kristjan Hirmo.

Laupäev, 22. jaanuar

•• Kella 15.30–21 raadio Sky Plus suusapidu Tehvandi staadioni peotelgis.

Ansambel Apelsin, suusaaeroobika ja seltskonnamängud, raadio Sky Plus DJ-d.

•• Kella 16–18 Tartu maratoni ühistreening.

Pärast seda, kui Otepää MK-etapi distantsivõitjad on selgunud, ja enne seda, kui õhtul pidutsema minna, on kõigil suusasõpradel võimalik osa võtta 40. Tartu maratoni eel toimuvast ühistreeningust marsruudil Tehvandi–Matu–Tehvandi. Distant­si pikkuseks on umbes 22 km.

„Eelmise aasta ühistreening kujunes väga meeleolukaks, sõitma tuli mõnusalt kirju seltskond, kellega oli tore headel suusaradadel kulgeda,” meenutas klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu, kelle sõnul on Matul ja finišis suusatajaid ootamas kuum tee ning spordijook.

Ühtlasi pani Karu südamele, et tegemist ei ole võistlusega, igaüks peaks leidma endale sobiva ja jõukohase distantsi ning tempo. Rada ei ole valgustatud, seega tuleb arvestada, et distantsi teine pool möödub hämaras.

•• Kella 20–24 elav muusika, ansambel Nööp Oti pubis.

•• Kella  21–04 „Klubikarikas 2011” ööklubis Comeback. Puldis lumehelbekeste raskekahurvägi: DJ-d Robert Pihelgas, Arno Kukk & Kristjan Hirmo.

•• Kella 22–01  Tartu maratoni „Pidu suusabaasis”.

Otepää kultuurikeskus kutsub nautima „Pidu suusabaasis”. Peole annavad värvi ansambel Regatt ja temaatiline videodisko Ivo Lani esituses.