Kolmikhüppaja Kaire Leibak ja 3000 m takistusjooksja Jekaterina Patjuk üritasid EM-normi täita ka eile õhtul Soomes, aga jäid eesmärgist kaugele. Leibak hüppas 13.44 (norm 13.75), Patjuk jooksis 10.34,07 (norm 9.55).

Kadriorus tasub silma peal hoida eelkõige Raigo Toompuul, kelle tänavune parim tulemus on 19.76 – EM-i norm on kõigest neli sentimeetrit parem. Oma viimast sõna pole veel öelnud ka kaugushüppaja Tõnis Sahk ja 400 m tõkkejooksja Aarne Nirk.

Omamoodi põnevusheitlust pakuvad pühapäeval kettaheitjad, sest eemale jääb viimaste aastate valitseja Gerd Kanter. Seega avaneb Märt Israelil võimalus tulla esimest korda Eesti meistriks.

Intriig kettaheites

Heitlus käib ka ülejäänud medalite pärast – 2006. aasta juunioride maailmameister Margus Hunt püüab alistada kahekordse tiitlivõistluste medalimehe Aleksander Tammerti. Kui Hunt sellega hakkama saab ning ületab ka EM-i normi 61.90, sõidab hoopis tema Hispaaniasse. Alaliidu juhatus kinnitab koondise lõplikult pühapäeval.

Eesti kergejõustikuliidu peatreener Aivo Normak loodab häid tulemusi. „Kuna mängus on EM-i piletid, on oodata häid tulemusi ja usutavasti saab näha mitmed Eesti rekordi üritusi. Enda nimel olevaid rekordnumbreid püüavad kindlasti parandada Lembi Vaher teivashüppes, Anna Iljuštšenko kõrgushüppes ning Ksenija Balta nii kaugushüppes kui ka 200 m jooksus,” ütles Normak.