Maratoni raja olukord on korraldajate sõnul rahuldav ning käesoleval nädalal tegeletakse aktiivselt selle korrastamisega. Rajameistri Assar Küti sõnul on suusajälg hetkel jäik ja hea.

„Külmad ilmad on aidanud meisterdada mugava ja stabiilse suusajälje, milles on hea sõita. Kohati võiks lund küll rohkem olla, kuid seda viga püüame me oma jõududega veel parandada.
Kehvematele kohtadele kühveldatakse lund raja kõrvalt ning tuuakse veoautodega mujaltki,” selgitas Kütt.

Ilmaennustus lubab kogu nädalaks mõõdukat külma ning  miinus kümne kraadi ümber peaks olema ka maratonipäeval. Suuri sadusid lähiajaks ei ennustata. Lund võib küll lisanduda, kuid tagasihoidlikus koguses.

Praeguse seisuga on maratonile registreerunud 3862 inimest 23 riigist.

Kohale on saabumas FIS Marathon Cupi üldarvestuse kuus kõige tugevamat meest ning naiste esikolmik. Edukamatest eestlastest on rajale tulemas olümpiavõitja Andrus Veerpalu ja eelmine kord neljanda kohaga lõpetanud Raul Olle.

Kõigil soovijatel on veel võimalik ennast registreerida internetis Tartu maratoni koduleheküljel (kuni 16.02. kell 17.00) ja maratonikeskuses (kuni 17.02. kell 17.00) Tartus, Laulupeo pst. 25 ning kõigis Hawaii Expressi poodides üle Eesti (kuni 16.02). Võistluspäeval registreerimist ei toimu.

Osalemistasu on täna veel viimast päeva vastavalt distantsile 550 krooni (63 km) või 350 krooni (31 km). Alates homsest aga 700 krooni (63 km) või 450 krooni (31 km). Pensionäridele ja lastele on hinnasoodustused.

Täiendava info, stardiprotokollide ning rajaskeemiga saab tutvuda Klubi Tartu maratoni kodulehel.