Edasijõudmine oleks Tartu jaoks õnnestumine

Paavo Russak
korvpallitreener

Oluline on esimene välismäng positiivse fooniga lõpetada. Isegi kui resultaat on negatiivne, tuleb endast maksimum anda ja saavutada teadmine, et kodus ollakse võimelised võitma. Samuti tuleks teha senistest mängudest parim või sellelähedane sooritus.

See, et Tartul ei ole sel hooajal väga palju tugevaid mänge olnud, annab tunda, samas on kohustuslikud võidud saavutatud ja mis tahes tasemega Leedu meeskonnaga on väljas alati raske mängida. Nad on enesekindlad.

Justin Ingrami tegutsemisampluaa on lai. Ta suudab nii kaaslastele olukordi luua kui ka neid ise realiseerida. Vastastel on tema katmine keeruline, aga ma ei usu, et vastaste teravdatud tähelepanu on tema jaoks probleem. Usun, et ta on selleks valmis.

Seni on Tartu meeskond jätnud endast hea mulje. Võistkond on hästi komplekteeritud ja nüüd tuleb loota, et mehed püsivad tervena. Loodetavasti saab [Rain] Veideman samuti varsti väljakule tagasi. See lisab võistkonnale mitmekesisust ja teravust.

Alagrupist edasijõudmine oleks Tartu jaoks õnnestumine. Võtame mängu korraga ja eks siis on näha, kuidas minema hakkab. Selge, et homne [tänane] vastane ei ole kerge, sest nad juhivad Ukraina liigat.

Kirja pannud Pärt Talimaa




KOMMENTAAR

Tähtis on ohjeldada tagamängijaid

Gert Kullamäe
TÜ/Rocki peatreener

Himik on selgelt välismaalastele üles ehitatud meeskond, kus pearoll on kolmel ameeriklasel ja kahel endise Jugoslaavia koolkonna esindajal. Eriti jäi silma mustade tagamängijate oskuslik tegutsemine üks-üks-olukordades, mis võib meile palju muret tekitada. Vastaste tagamängijate ohjeldamine on võtmeküsimus. Willie Deane ja Devoe Joseph tunduvad väga kiired ja hea viskega.

Viimases Balti liiga kohtumises jäime Utena Juventuse tagamängijatega hätta, nüüd tunduvad vastu tulevat veel kraadi võrra kangemad mehed. Kui vastased juhivad Ukraina superliigat, siis ei saa olla tegu nõrga meeskonnaga. Nad on võitnud ka VTB Ühisliigas mängivaid klubisid. Samas usun, et kui teeme hooaja parima mängu, siis võime kohtumise enda kasuks kallutada. Napp kaotus Ukrainas meid ei rahulda. Tõeliste spordimeeste kombel mängime võidule.

Edu saavutamiseks peab skooritegemine jagunema ühtlasemalt. On mänge, kus viskame küll palju punkte, kuid need jagunevad ebaühtlaselt.

Kirja pannud Ivar Jurtšenko