Eesti meeskonnas avavahetust sõitnud Jaak Mae saatis Andrus Veerpalu rajale kolmandana ja samal positsioonil pääses kolmandat vahetust sõitma ka Kaspar Kokk. Kokk andis vahetuse Aivar Rehemaale üle kaheksandana. Liidrina läks teist klassikatehnika vahetust sõitma Saksamaa koondis, teisena pääses rajale Kanada (+0,5), Eesti kaotas kolmandana 12,9 sekundit. Neljas oli USA (+16,8) , viies Soome (+19,0) ja kuues Norra (+24,9).

Kui teist vahetust oli sõidetud 3,3 km, oli Veerpalu Eesti teiseks tõstnud ja kaotas liidrile vaid 0,5 sekundit. Kolmas oli Soome (+4,9). 6,6 km peal vahetasid Saksamaa ja Soome kohad, Eesti jätkuvalt kolmas. Esikolmik püsis koos. Odd-Björn Hjelmeset oli Norra neljandaks tõstnud (+9,4). Veerpalu väsis lõpus ning lasi Saksamaal ja Soomel eest ära sõita. Kolmandat vahetust sai esimesena sõitma Saksamaa, teine oli Soome (+0,6) ja Kaspar Kokk sai rajale kolmandana (+13,2).

"Enda sõit oli ikka väga-väga raske," ütles Veerpalu intervjuus ETV-le. "Viimasel ringil ei jõudnud enam ühte jalga teisest mööda tõsta." "Tänast sõitu vaadates oleks ehk võinud sprinditeate ära jätta, aga eks sealgi olid omad lootused," lisas Veerpalu.

Kokk loovutas kolmanda positsiooni Norrale, kui sõidetud oli 3,3 km. Liidrile kaotas Eesti 28,4 sekundit. 5,5 km peal oli Eesti kaotus Saksamaale 1.00,5 ja ankrumees Aivar Rehemaa sai rajale kaheksandana (+2.10,8).

Esimesena läks viimast vahetust sõitma Saksamaa (Axel Teichmann), kes edestas teiseks kerkinud Norrat (Petter Northug) 14,5 sekundiga, Soome (Ville Nousiainen) kaotas kolmandana 41,7. Neljas oli Kanada (+1.18,6), viies Itaalia (+1.36,9), kuues Rootsi (+1.37,4), seitsmes Šveits (+1.46,3). 

Northug suutis Teichmanni õige pea kinni püüda ja edasi sõideti koos. Kilomeeter enne lõppu läks Northug esimest korda ise ette ja enne lõpusirgele jõudes tegi võimsa kiirenduse ning Norra võitis kulla, Teichmann kaotas 2,6 sekundit. Pronks kuulub Soomele (+43,9).

Rehemaa ja šveitslane Toni Livers tulid lõpusirgele koos ja fotofiniš andis seitsmenda koha siiski Šveitsile.