Slask pakub põhimeestele miljonipalka

Tehingu teostumisel saaks Tein mängida Euroopa eliidis, 24 ülitugeva meeskonna seas. Hooajal 2000/01 mängis Euroliigas Ateena AEK koosseisus Martin Müürsepp, enne teda viimased eesti korvpallurid aga hooajal 1991/92, kui seal lõi kaasa Tallinna Kalev.

Slask oli viiel aastal järjest tulnud Poola meistriks ja mänginud ka Euroliigas, kuid suurema eduta. Tänavu saadi koduliigas aga kaela külm dušš, kui poolfinaalis jäädi hilisemale meistrile Wloclaweki Anwilile alla mängudega 0:3.

See ärgitas klubi juhtkonda muutustele. Nädala eest sõlmiti leping uue peatreeneri, Iisraeli koondist juhendava nimeka mehe Muli Katzuriniga. Katzurin töötas Wroclawis ka hooajal 1999/2000 ja tüüris klubi Poola meistriks.

Katzurin rõhutas ajalehele Gazeta Wroclawska, et tähtsaim mees väljakul on mängujuht ning ta üritab endaga kaasa tuua Tel Avivi Maccabi üht liidrit Derrick Sharpi. Sharp on Iisraeli passiga ameeriklane.

Katzurin nentis, et ta vajab Sharpile toeks kuut–seitset kõrge klassiga, ühes kuus 10 000 kuni 18 000 dollarit teenivat pallurit — ka Tein kuuluks sellesse seltskonda. See tähendaks vähemalt 1,3 miljoni kroonist aastateenistust. Eesti liigas ulatuvad tippude tasud väidetavalt kolmveerand miljonini.

Viskava kaitsja koht jäi vabaks

Lõppenud hooajal mängisid Slaskis ründava kaitsja kohal poolakate ebajumal Maciej Zielinski ja tugev leedulane Andrius Giedraitis. Giedraitis jätkab uuel hooajal kodumaal, Vilniuse Lietuvos rytases, nõnda on üks koht kindlasti vabanenud. Slaski kuulus lõppenud hooajal neli Baltimaade korvpallurit — lisaks Giedraitisele leedulased Dainius Adomaitis ja Kestutis Marciulionis ning lätlane Raimonds Miglinieks.

Euroliiga alagrupis võitis Slask läinud hooajal 14-st mängust viis ega pääsenud teisele etapile. Ka algaval hooajal peab iga meeskond Euroliiga esimesel etapil 14 kohtumist. Meeskonnad loositakse alagruppidesse 7. juulil. ULEB moodustas kaheksa tugevusgruppi, Slask asetati seitsmendasse.

Seni lisaks Tartule üks hooaeg USA-s

Tein on terve karjääri mänginud kodulinnas, vaid hooajal 1998/99 kaitses ta USA-s St. Francise ülikooli värve. Aastatel 2000 ja 2001 tüüris Tein Tartu meeskonna kahel korral järjest Eesti meistriks. Järgnes langus: mullu hõbe, tänavu pronks.

Tein esitas läinud hooaja parima partii jaanuaris Läti vastu, kui ta EM–valiksarjas viskas Eesti 95:93 võidumängus 29 punkti. Challenge Cupil saavutas ta MBC Odessa vastu 44 punkti, visates lõpusekundeil ka võidukolmese.