Nädalavahetusel Pärnu jõel peetud meistrivõistlustel ei startinud paremikust paarisaerulise neljapaadi mehed Tõnu Endrekson, Andrei Jämsa, Igor Kuzmin ja Allar Raja, kes valmistuvad Leedus Trakais kuu aja pärast algavaks Etoni MM-iks. Samuti ei teinud kaasa operatsioonist taastuv olümpiahõbe Jüri Jaanson.

Meeste ühepaadil läks suurfavoriidina rajale neljapaadist lahkunud Leonid Gulov. Narvalane alustaski finaali kõige teravamalt, kuid pidi distantsi teisel poolel tunnistama neli aastat noorema kaaslinlase Vladimir Latini paremust.

“Ma ei suuda praegu veel uskuda, et võitsin,” rääkis hingeldav võidumees mõni minut pärast ägedat sõitu. “Nädal aega tagasi võistlesime alla 23-aastaste MM-il ja esinesime halvasti. Nüüd tundsin end enne starti kehvalt ja väsinuna.”

Kuigi sõitu jälginud Jüri Jaanson leidis, et ilmaolud lubanuks sõita ajaga 6.40, jäid resultaadid märksa tagasihoidlikumaks. Latin läbis kahekilomeetrise distantsi 6.55,1-ga, Gulov kaotas talle 1,8 sekundi ja kolmandaks tulnud noor viljandlane Kaspar Taimsoo juba 7,3 sekundiga.

Teise võidu sai Latin koos Oleg Dmitrieviga paarisaerulises kahepaadis, edestades sõudeklubi Pärnu duot Silver Sonntak – Oleg Vinogradov tervelt 10,5 sekundiga.

Hiljuti Belgias U23 MM-il seitsmendaks tulnud kaheksapaadi mehed jagunesid sedapuhku SK Pärnu ja Pärnu Kalevi klubi vahel kahte leeri.

Neljasel roolijata üheaerupaadil võitsid SK Pärnut esindanud Andrus Sabiin, Artur Maier, Sten Villmann ja Martin Absalon 5,3 sekundiga spordiklubi Kalevi värvides sõudnud Alvar Räägelit, Jaan Laost, Alo Kuslapit ja Rauno Talisood.

“See oli väheke kindlam võit. Pean seda hooaja parimaks koduseks sõiduks, ikka on hea ju, kui oma paadikaaslastele ära paned,” rõõmustas 20-aastane Artur Maier järjekordse võidu üle aastaid kestnud lahingus.

“Nende võistkond oli seekord terviklikum. Kuid eks Sabiin on kogu aasta kaheksapaadis eessõitmist harjutanud ja tal on kõik nipid teada,” tõi Kalevi sõudja Jaan Laos välja lüüasaamise põhjuseid.

Ülekaaluka võidu oma viimasel kontrollstardil enne U18 MM-i said pärnulanna Kaisa Pajusalu ja narvalanna Jevgenia Rõndina, kes edestasid paarisaeru kahepaadil teiseks tulnud Viljandi neidusid ligi 26 sekundiga.

“Ei tahaks lubadusi välja käia. Seda, et nad MM-il ühed favoriidid on, eitada ei saa. Kaotama me ei lähe ja lihtsalt finaali jõudmine meid ei rahulda. Samas on raske öelda, kui tugevad on vastased,” rääkis neidusid juhendav Matti Killing. U23 MM-il said mitu aastat vanemate sportlastega heidelnud Pajusalu-Rõndina viienda koha.

Eesti meistrivõistluste edukaim klubi oli SK Pärnu, kogudes neli esimest, kolm teist ja neli kolmandat kohta.