Võistluse idee ühe algataja ja korraldaja Marit Künnapuu sõnul oli võistlusel osavõtjaid oodatust rohkem. „Osavõtjate rohkuse muudab erakordseks asjaolu, et lapsed olid valmis oma tavapärasest keskkonnast välja tulema ning võõraste hobuste selga istuma. See on märk suurest vaprusest ning näitab kõigi osalejate tõelist kiindumust ala vastu. Loodan, et see erakordne ettevõtmine paneb aluse invaratsutamise ala tekkeks Eestis,“ ütles Künnapuu.

Võistlusest võtsid osa ratsanikud, kes suutsid ise, hoolimata oma puudest, hobust juhtida. Erandina oli lubatud suulise kaudu kõrvalt aidata nägemispuudega sõitjat. Skeemisõidule andsid hinnangu terapeut, puuetega inimeste ratsutamisinstruktor ning koolisõidukohtunik. Hinnati osaleja füüsiliste eelduste ning toimetuleku seost ning oskust sportliku poole pealt.

Võistlus koosnes kolmest alast: koolisõidu skeemi sõitmisest, voltižeerimisest ning osavusmängudest hobustel. Osalejaid tuli võistlusele nii Tallinnast, Haapsalust, Pärnust kui Tartust.

Kõik osalejad said auhinnaks roseti ning hinded, mis on ette nähtud ainult omavahel arutamiseks ning lapsevanemate nõustamiseks.