Sõidu võitis norralane Kurt-Asle Arvesen (Team CSC), teise koha sai sakslane David Kopp (Collstrop) ning kolmandaks tuli belglane Greg van Avermaet (Silence-Lotto).

Mitsubishi-Jartazi värve kaitsev Tombak oli kohe sõidu alguses väga aktiivne. Esimesel kahel äraminekukatsel püüdis grupp jooksikud kinni. Viimaks laskis peagrupp 14 ratturil, kelle hulgas ka Tombak, ära minna. Jooksikud tegid hästi koostööd ning 110 kilomeetrit enne finishit oli edumaa peagrupi ees juba 6 minutit.

Siis hakkas ka peagrupp tööle ja vahe hakkas vähenema - 58 km enne finishit 3.28. Taaienbergi tõusul (54 kilomeetrit enne finishit) ründasid suurfavoriidid Boonen ja Cancellara, kuid esimesi nad kinni enam püüda ei suutnud.

Raske munakivilõikudega distantsi lõpuosas liidritegrupp lagunes ning 10 kilomeetrit enne lõppu oli ees kuus jalgratturit, Tombak nende seas.

Kaks kilomeetrit enne lõpujoont läksid Arvesen ja Kopp teistelt eest ning jagasid omavahel kaks esimest kohta. Kolme mehe sprindis kolmandale kohale Tombakul enam piisavalt jõudu ei olnud ning tuli leppida viienda kohaga.

Erki Pütsepa lõpptulemus ei ole esialgu teada.