Uba kommentaarid tõid televaatajateni sündmusi 11 olümpiamängudelt. Suuresti tema teene on, et alates 1974. aastast on eestlasteni jõudnud otseülekanded kõigilt suusatamise maailmameistrivõistlustelt. Mall elas neile reportaažidele kaasa, sest Toomas ootas tagasisidet. “Ütlesin talle vahel otse välja, et läksid liiga hoogu.”

Rahva mällu on jäänud ülekanne Calgary talimängudelt, kui Allar Levandi end olümpia-pronksile suusatas. Tol kaugel veebruariööl Eestis ei magatud.

Ubale jäid viimaseks 2000. aasta Sydney olümpiamängud, kus ta tegi tööd rasket haigust trotsides. “Eks ta üks juurikas oli oma kolleegidele. Ta enda latt oli kõrgel ja selle oli ta ka teiste jaoks kõrgele seadnud,” sõnas Mall.

Täna esitletakse ka raamatut “Toomas”, kus Uba meenutavad tema sõbrad ja töökaaslased. “Toomas oli erakordne inimene ja unikaalne näide sellest, kui perfektselt võib üks inimene sobida oma ametikohale ja kui ideaalselt võib üks amet sobida ühele inimesele,” kirjutab oma kauaaegse kolleegi kohta Urmas Ott.

Eesti Televisiooni ja Kultuurkapitali toel ilmunud raamatu toimetajaks on Voldemar Lindström.

Ubale pühendatud näitus Hansapanga Rävala puiestee majas jääb avatuks kuni 21. novembrini. Valik pangahoonele langes seepärast, et Hansapank on üks Eesti suuremaid spordi ja spordiülekannete toetajaid.