Tori Hobusekasvanduses peetud Baltic Riders Touri põhisõidu, Grand Prix 145 cm kõrguste takistustega võitis Leedu esindaja Stasys Jasas hobusel Grantas. Teise koha saavutas Katrin Pill hobusel Late Night ja kolmanda Ivo Ots hobusel My Lady’s Yasmine'il. Võitjad selgitati välja ümberhüpetel nelja võistluspaari vahel, kes esimese vooru puhtalt läbisid, teatab Eesti Ratsaspordi Liit.

Baltic Riders Touri võistlussarja eesmärgiks on populariseerida ratsasporti kõigis kolmes Balti vabariigis pakkudes vaatemängu publikule ning rahvusvahelist kogemust kodule lähedal poni-, juunior- ning noortele ratsanikele.

Võistlussari koosneb kolmest osavõistlusest, mis toimuvad 16.- 18. maini Toris (Eesti), 20.- 22. juunini Marupes (Läti) ning 29.- 31. augustini Vazgaikiemises (Leedu). Kõik kolm võistlust on kantud Rahvusvahelise Ratsaspordi Liidu (FEI) kalenderplaani tasemega CSI2*/CSIPJY-B. Iga võistlus on kolmepäevane ning võistluse käigus vähemalt 15 erinevat võistlusala.

Lisaks takistussõidule oli üle pika aja taas Eesti Ratsaspordi Liidu kalenderplaanis rakendispordivõistlused ning tänavuse hooaja esimene neist just Baltic Riders Touri esimese etapi ajal Toris.

Toris tuli starti kokku 10 rakendit: ühe- ja kahehobuserakendid ning kaheponirakendid. Kahehobuserakendite kompleksarvestuses võistluse (koolisõit, täpsussõit ja maraton) võitis Tori Hobusekasvanduse tegevjuht Jaanus Kallaste, kaheponirakendivõistluse võitis Airi Reinvart, ühehobuserakendi arvestuses võitis Heidi Sinda Soomest.

Kõik tulemused