Tour de Ski sprindietapp Itaalia Alpides tõstis naiste finaali võitnud soomlase Virpi Kuituneni uueks liidriks, meestest säilitas juhtkoha 12. koha saanud Saksamaa äss Tobias Angerer.

Mõlemad leidsid, et suusatuuri võitmiseks tuleb jõud maksma panna pühapäevase etapi neljakilomeetrisel lõputõusul. “Kel siis on veel jalges värskust, see ka võidab,” ütles Angerer, kes hindas vormi väga heaks.

Kerget seljavalu kurtnud Kuitunen rõõmustas sprindivõidu 50 preemiasekundi üle, mis aitasid tal teise koha saanud põhirivaalist Marit Bjørgenist mööduda. “Kardan, et lõputõus osutub paljudele naistele väga raskeks ja osa meist ei suuda enam tempot hoida,” lausus Bjørgen.

Björgen hirmutas rivaale

Priit Narusk heastas Asiago sprindi 24. kohaga pisut hooaja kesist algust. Ainsa Eesti sprindikoondise liikmena kogu suusatuuri läbiv Narusk pressis oma veerandfinaalis kuni lõpuheitluseni Thobias Fredrikssoni kannul, kuid siis möödusid temast üksteise järel norralane Petter Northug, itaallane Christian Zorzi ja norralane Öystein Pettersen.

“Muidugi oli mul võimalus poolfinaali jõuda, kui suutnuksin viimasel sajal meetril hambaid näidata,” ütles Narusk. “Mu positsioon polnud laita, kuid teised liigutasid end lõpus kiiremini. Ka ajasõidus ei saanud viimasel sajal meetril täiskiirust kätte.”

Eelsõidus 25. aega näidanud Narusk tunnistas, et rahulolu pole küll põhjust tunda. “Mitu distantsisõitjat näitasid paremat aega, mul pole veel niisugust teravust, nagu tahan,” ütles ta. “Aga vähemalt pääsesin hooaja alguse kehvade startide järel punktikohale 30 parema hulka.”

Meeste tulises finaalis edestas sprindi eksmaailmameister ja Salt Lake City olümpiavõitja Tor Årne Hetland Thobias Fredrikssoni ja Northugi. “Pärast kehvi etteasteid Oberstdorfis sain end lõpuks liikuma,” ütles Hetland. “Olen heas vormis. Arvan, et kel lõputõusuks jaks läinud, võib kaotada isegi kümme minutit."