Esimeses tiirus suutsid veatult tulistada kümme biatleeti, liidrina väljus venelane Dmitri Jarotšenko, temast vastavalt 3,2 ja 3,7 sekundit hiljem Greis ja Bjørndalen. Neljandana teisele ringile läinud rootslane Björn Ferry jäi venelasest maha 7,6 sekundiga. Eilse jälitussõidu võitnud Maksim Tšudov eksis esimesel tiirul koguni kolmel lasul, sama nadilt tulistas ka Sapporo MM-il 15 km vabatehnikasõidu võitnud norralane Lars Berger.

Bjørndalen jätkas puhta lehega ka pärast teist ringi ning tõusis esikohale, Greis lasi mööda ühe, Jarotšenko jättis üles koguni kaks märki. Sakslane ja venelane langesid vastavalt 10. ja 16. kohale. Björndaleni kannule tõusis kodumaa pinnal võistlev Nikolai Kruglov, kes pärast esimest laskeharjutust oli olnud seitsmes, kuulsast norralasest jäi teda eraldama 15,4 sekundit.

Suusarajal venelasel nii edukalt ei läinud, kolmandasse tiiru saabus ta alles kümnendana, 44,5 sekundit liidrikohal sõitvast Bjørndalen hiljem. Norralane eksis lasul ning läbis trahviringi, kuid pääses neljandale ringile siiski esimesena, 38 sekundi kaugusele jäi teiseks tõusnud Tšerezov. Fischer, kelle hingel oli kaks möödalasku, tõusis kolmandale kohale, liidriga oli vahe 43,2 sekundit.

Bjørndalen rikkus kõik ilusa viimases tiirus ning põrutas kolm lasku märgist mööda. Sellise esitusega pidi ta andma käest ka liidrikoha, mille haaras endale veatult lasknud Tšerezov. Teisena läks viimasele ringile Rene Laurent Vuillermoz, viimases tiirus ühe padruni raisanud Greis sai minema kolmandana, 1,4 sekundilise eduga Bjørndaleni ees.

SPORTNET
Foto: Reuters