13.-14. septembril saab Hiiumaal toimuma Bacardi Fun purjelauavõistluse neljas ehk finaaletapp. Erakordseks teeb võistluse asjaolu, et sedasorti võistlus toimub Hiiumaal esmakordselt, teatab Eesti Jahtklubide Liidu kodulehekülg.

Purjelauavõistluse Bacardi Fun kolm eelnevat etappi on toimunud Pärnus, Tallinnas ja Saaremaal. Võistlussarja finaal saab toimuma tuleval nädalavahetusel esmakordselt Hiiumaal. Harrastajatele mõeldud võistlusel võivad võistelda kõik purjelaudurid olenemata tasemest, kuid Eesti kümme esisõitjat võistlusarvestusse ei lähe.

Hiiumaa on tuntud oma sobivate randade poolest nii slaalomi, vabastiili kui lainesõiduhuviliste hulgas üle vabariigi. Ristnas asuva Surfiparadiisi on oma meelispaigaks valinud ka meie naabrid lätlased ning soomlased.

Ilmaprognoos võistlusteks on Kärdla lahele väga sobiv, puhuma peaks tuul suunaga loodest või põhjast tugevusega 10 m/s. Mõlemal võistluspäeval plaanib korraldaja panna 2 märgiga külgtuule slaalomiraja.

Laupäeval peaksid võistlejad kohale tulema kella 11.00-13.15 vahel, kui toimub registreerimine. 13.30 räägib peakohtunik võistlusreeglitest, rajast ja muust olulisest - ehk traditsiooniline kiprite koosolek ja 14.00 võiks toimuda esimene start. Pühapäeval algab päev kl. 10.00 samuti kiprite koosolekuga ja esimene võimalik start saab toimuma kell 10.30. Autasustamisega on plaanitud alustada kell 16.30.