Mullu septembris FC Florast liigse suupruukimise eest hundipassi saanud ja viimased viis kuud klubita olnud Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja sõidab homme Kreekasse, et allkirjastada leping sealse tugevuselt kolmanda liiga (Gamma Ethniki) lõunatsooni klubiga FC Panetolikos.

Kõlab selgelt ja igati arusaadavalt, kas pole? Aga millise vaevaga – et Lindperet palgata soovivat klubi teada saada, tuli vähemalt pool tundi surfata internetis, sest FC Panetolikose näol on tegemist globaalselt täiesti tundmatu meeskonnaga.

“Usun, et Kreekasse kolimine peaks 75-protsendiliselt kindel olema,” ütles Lindpere, kes ei osanud veel eile pärastlõunal öelda oma võimaliku uue tööandja nimegi. “Tuleb täpselt järele vaadata – mingi Panetobali või midagi sarnast. Linn, kus klubi asub, peaks olema Agrinia...”

Google’i otsing tõi selguse nii Päevalehele kui ka Lindperele. “Jah, oli tõesti sellise nimega meeskond ja linn,” valdas Lindperet äratundmisrõõm, kui ajakirjanik mainis FC Panetolikost ning Agriniot.

“Mis sellest, et tugevuselt alles kolmas liiga,” lisas juba mitu kuud võõrsilt edutult mängupaika otsinud vutimees. “Pean oluliseks ka kindlustunnet – kreeklased pakuvad kohe lepingut, mul ei tule seal tööle pääsemiseks end katsetel näitama hakata. Lepingu olulisemad punktid – palk ja olmet puudutav – rahuldavad samuti.”

1926. aastal asutatud FC Panetolikos pakub eestlasele lisaks palgale, mis hinnanguliselt jääb vahemikku 2500–3000 eurot

(39 000 – 47 000 krooni) kuus, ka korteri ja auto tasuta kasutamist. Lindpere loodab, et agendi Tarmo Lehiste välja kaubeldud tingimused peavad ka siis paika, kui ta on homme-ülehomme klubiga tutvunud ning valmis kontrahtile käe alla panema.

“Kreeklased tahtsid mind 2,5 aastaks, kuid ma ei riskiks esialgu pooleteisest aastast pikema lepinguga,” tunnistas pallur. “Ei tea ju täpselt, milline tase ees ootab... Tõsi, praegu olen optimistlik – Kreeka koondis tuli ju 2004. aastal koguni Euroopa meistriks, viletsal järjel ei saa sealne vutt olla.”

Loodab koondisse naasta

Lindpere optimisti suurendab Kreeka geograafiliselt soodne asukoht. “Kliima on mõnusalt soe, riik väga ahvatlev,” ütles pallur, kelle palkamisest huvitus ka Eesti meister FC Levadia.

FC Florast lahkumise järel ka Eesti koondisest ajutiselt välja praagitud Lindpere ei oska öelda, kuidas võiks Kreeka tugevuselt kolmandas liigas mängimine mõjutada rahvusmeeskonda naasmise võimalusi.

“Ei tea, mida Jelle (koondise peatreener Jelle Goes – V.V.) ütleb, kui uudist kuuleb,” märkis Lindpere. “Ise loodan siiralt, et koondisse valitakse ikka palluri mängutaseme, mitte klubi nime järgi. Hea, kui mõni treener tuleks mind Kreekasse vaatama – nii saab mu võimetest selge pildi.”

Lindpere usub, et areneks ka FC Panetolikoses. “Seal on mitmed Kreeka esiliiga (tugevuselt teine liiga – V.V.) kogemusega vennad,” selgitas ta. “Ja Kreeka esiliiga tase ei jää mingil juhul Eesti meistriliiga tasemele alla!”

Lindpere Kreekasse kolimise võiks veel nurjata mõne muu välismeeskonna ootamatult suur huvi. “Agendil käivad läbirääkimised veel ka FC Midtjyllandiga Taanist ning ühe Venemaa klubiga,” selgitas vutimees. “Aga Kreekas oleks kindlasti huvitavam elada kui näiteks Venemaal!”