Järgmisel nädalal algava tänavuse kolmanda iluuisutamise suurvõistluse eel on teatanud mitmed tipptegijad, et jätavad MM-i vahele. Meestest ei tee To­rinos kaasa koguni kolm Vancouveri olümpiamängudel esikuuikusse jõudnud uisutajat – olümpiavõitja Evan Lysacek (USA), neljas mees Stephane Lam­biel (Šveits) ja kuues Johhny Weir (USA). Naistippudest teatas loobumisest pronksi võitnud Joannie Rochette (Kanada). Samuti jäävad eemale jäätantsus neljanda koha saanud Tanith Belbin ja Ben Agosto (USA), kes pole otsustanud, kas üldse karjääri jätkavad. Paarissõidus ei tee kaasa olümpiavõitjad Xue Shen ja Hongbo Zhao (Hiina), kes kohe pärast oodatud kuldmedalit teatasid, et lõpetavad tippspordi.

Lysacek põhjendas loobumist vigastuse ja väsimusega, Weir aga tõdes, et ta vajab aega, et oma eesmärke ümber hinnata. Samas kinnitasid mõlemad ameeriklased, et tippspordist loobuda nad siiski ei kavatse.

Rochette, kes võistles kodupubliku silme all vaid paar päeva pärast oma ema surma, sõnas, et ei suuda teist korda end enam nii tugevalt kokku võtta.

„Olen viimase kuu sündmuste tõttu väga paljudest treeningutest pidanud loobuma, seega ma ei ole MM-il valmis  füüsiliselt ega psüühiliselt võitlema poodiumikoha eest,” sõnas kanadalanna Calgary Heraldile. „Kui ma juba jääle uisutan, tahan nii fännidele kui ka iseendale näidata, et olen parimas vormis ja valmis andma igaühele lahingut. Täna ma seda väita ei saa,” lisas ta.

Tallinnas peetud Euroopa meistrivõistlustel hõbeda võitnud ja olümpial napilt medalita jäänud Lambiel on aga taas teatanud, et võistlusspordis ta enam kaasa ei löö. Selle asemel harjutab ta usinalt selle nimel, et särada galaetendustel – märtsi- ja aprillikuus jõuab ta uisutada 15 uisusõul.  

Viimastel päevadel on Lambiel harjutanud jäätantsu koos nelja aasta eest tippspordist loobunud naiste maailmameistri ja olümpiavõitja Shizuka Arakawaga (Jaapan).

„Koos uisu­tamine on sootuks teistsugune sport kui üksiksõit,” rääkis Lambiel eile portaalile Day.com. „Olümpial võisteldes pean kogu aeg mõtlema kohustuslikele elementidele, kuid praegu on nii mõnus lihtsalt jääl tantsida,” lisas piruetimeister.  

Kaks iluuisutamise endist tippu näitavad omandatud oskusi juba eeloleval nädalavahetusel.