Eile õhtul tehtud MRT ehk magnetresonantstomograafia uuring tuvastas rahvusmeeskonna rünnakuliidril parema reie vigastuse, mis ei luba tal kauaoodatud MM-valikmängus laupäeval Euroopa meistri Hispaaniaga sinisärklasi aidata.

Kuigi Oper loodab veel imele, mis lubaks tal nii suurt avalikkuse tähelepanu pälvivas matšis siiski väljakule joosta, on see Eesti jalgpallikoondise arsti Gunnar Männiku sõnul võimatu.

"Aga mina pole veel loobunud," ütles Oper, kes pidi vigastuse tõttu eemale jääma ka Eesti meeskonna eelmise EM-tsükli mõlemast mängust jalgpalli sünnimaa Inglismaaga, eile õhtul. "Vaatame, kuidas end homme-ülehomme tunnen - järsku sünnib siiski mingi ime..."

Parema reie tagalihas on 30-aastast väravakütti varemgi korduvalt alt vedanud. "Võib jah öelda, et selle kehaosaga pole ma sõber," tõdes pallur.

"Tegu on lokaalse, mitte väga ulatusliku reielihase kahjustusega, mis väljendub vedeliku esinemises lihaskiudude vahel ja lihaskiudude osalises purunemises," kirjeldas doktor Männik palluri praegust probleemi.

Raviks kaks nädalat

Oper vigastas end laupäeval Hollandi meistrivõistluste mängus koondisekaaslase Ragnar Klavani tööandja Almelo Heraclesega, kuid viibis sellest hoolimata platsil kogu kohtumise.

"Mingit otsest lihase äratõmbamist polnud, kuid kümmekond minutit enne lõppu hakkas jalg aina rohkem ja rohkem tunda andma," meenutas Oper.

MRT-uuring tehti Operile radioloogiakliinikus Mammograaf, mille juhataja Theo Raudsepp ütles, et tegu pole väga väikese ega ka väga tõsise traumaga. Männiku sõnul kulub paranemiseks vähemalt kaks nädalat ning raviga alustatakse tänasest.

"Soovitasin peatreener Tarmo Rüütlil Andrest kohtumises Hispaaniaga kindlasti mitte kasutada," ütles Männik. "Tuleval kolmapäeval peetav MM-valikmäng Türgiga on praegu veel küsimärk, sest kõik oleneb paranemise kiirusest."