Olenemata Forláni otsusest on Manchester City tänavu suvel üks kõige enam uutele mängijatele kulutanud klubi. Meeskond on rohkem kui 90 miljoni euro eest enda ridadesse meelitanud noore Serbia vasakkaitsja Aleksandar Kolarovi, Elevandiluuranniku mängumehe Yaya Toure, Saksamaa eest väga korraliku finaalturniiri mänginud Jerome Boatengi ning maailmameistriks tulnud David Silva, kes mullu samuti veel Valencias pallis. „Me tahame võita karikaid ning ma arvan, et nende mängijatega me ka suudame seda teha. Algav hooaeg tuleb igatahes väga põnev,“ rääkis paar päeva tagasi klubi kodulehel Patrick Vieira. Viimastest kontrollkohtumistest Cityl aga midagi head ette näidata pole, kuna kaotati näiteks 1:3 Dortmundi Borussiale ning 0:3 Milano Interile. Lisaks jäädi juuli lõpus alla ka Joel Lindpere koduklubile New York Red Bulls.

Suvel alati meeletuid sisseoste sooritava Madridi Reali puhul pole ka tänavune aasta erandiks. Sel korral on küsimus aga selles, kas peaks rohkem rääkima staare ohjeldama toodud imetreenerist Jose Mourinhost, juurde tulnud mängijatest või hoopis lahkunud kuulsatest pallivõluritest. Möödunud hooajal andsid meeskonnas selgelt tooni uued mehed Kaká ja Cristiano Ronaldo, kuid Reali tõeliseks legendiks võib pidada siiski Rauli, kes uut hooaega alustab Saksa suurklubi Schalke ridades. Teine Hispaania gigandi veteran Guti on kahe hooaja vahel siirdunud Istanbuli Besiktasesse.

Siiani on Mourinho ise klubisse toonud kolm noorema generatsiooni pallurit. Hispaania talendi Pedro Leóni eest käis Real välja näiteks kümme miljonit eurot. Lisaks on klubiga liitunud argentiinlane Angel di Maria, kelle mäng MM-il Diego Maradona pahameeleks täielikult ei avanenudki ning Saksamaa pallur Sami Khedira, kes suutis väga hästi lappida Michael Ballacki eemalejäämisel tekkinud auku. Saksamaa kuulsaim jalgpallur Ballack on samuti tänavu klubi vahetanud, siirdudes Chelseast Leverkuseni Bayerisse, kus tema kuulsus alguse sai.

Edukas MM

Väga korralik esinemine Lõuna Aafrika Vabariigis toimunud MM-il on aidanud nii mõnelgi väikeriigi palluril sel suvel koduklubi vahetada. Pronksimatšis Saksamaale alla jäänud Uruguay puhul on sellisteks mängijateks näiteks keskkaitsja Diego Godin ning Edinson Cavani. Viimane liikus Itaalia kõrgliigas Palermost Napolisse ning Godini napsas ära Madridi Atletico. Juhul kui Forlán jääbki oma sõnadele truuks ning jätkab Madridis, siis saavad Uruguay kahest staarist tänavu meeskonnakaaslased ka klubis.

Tänavusel MM-il Itaalia konkurentsist lükanud Slovakkia meeskonna kaks ässa on samuti endale uued klubid leidnud. Juba enne tiitlivõistlust sai selgeks, et Miroslav Stochist saab Fenerbache mängija. Vastaste võrku neli palli saatnud Robert Vittek liitus samuti Türgi klubiga, hakkates pallima MKE Ankaragucu eest.

Šotimaa suurklubi Glasgow Celtic on investeerinud kahte MM-il ennast väga heast küljest näidanud mängijasse. Esmalt hangiti oma ridadesse Lõuna-Korea pallur Cha Du-ri ning seejärel mehhiklane Efrain Juarez.

Kuigi Põhja-Korea kaotas MM-il pärast ilusat mängu Brasiiliga nii Portugalile kui ka Elevandiluurannikule, mille tagajärjel koondise peatreener nüüd ehitusel sunnitööd teeb, siis nende kuulsaim mängija sai ometigi Saksamaa klubiga lepingu. Põhja-Korea Wayne Rooneyks ristitud Jong Tae Se karjäär jätkub nimelt Bochumi klubis.  

Juba enne finaalturniiri Manchesteri Unitediga käed löönud Javier Hernandez tõestas oma esitustega Mehhiko eest, et Alex Fergusoni juhitav suurklubi ei pea noormängijas pettuma. Hernandez lõi Lõuna-Aafrika Vabariigis koondise eest kaks väravat ning aitas meeskonna 16 parema sekka. Tema kuulus kaasmaalane Rafael Marquez pidi aga suvel koos Thierry Henryga Barcelonast lahkuma, kuna klubi nende teeneid enam ei vajanud. Nüüd on mõlemad teatavasti Joel Lindpere klubikaaslased New York Red Bullsis.

Parim väravakütt jääb Bayernisse

•• Tänavusel MM-finaalturniiril parima väravaküti kuldse jalgpallisaapa võitnud Saksamaa uue põlvkonna tähtmängija Thomas Müller jääb Müncheni Bayernisse 2015. aastani. „Mu unistus sai teoks, kui ma mullu esindusmeeskonda pääsesin. Bayernis tunnen ma ennast väga koduselt ning ootan väga eesseisvat viit aastat,“ rääkis Müller klubi kodulehel. Palluri senine leping kehtis 2013. aasta suveni, ent mängija otsustas seda kahe hooaja võrra pikendada.