Ja kuigi nad ei pidanud pettuma, tuli siiski üle elada närvesöövaid hetki. Kanepi alustas mängu kindla 6 : 1 setivõiduga, ent teises spurtis maailma 88. reket kohe 3 : 0 ja 4 : 2 ette ning võitis 6 : 4. Seejärel pööras eestlanna aga vaid tosinakraadises ja pilvises Prantsuse õhtus toimunud kohtumise enda kasuks ning võitis kolmanda seti 20 minutiga 6 : 0.

Eilne võit tähendas ühtlasi, et Eesti parim tennisist kordas Prantsusmaa lahtistel oma karjääri parimat saavutust. Karjääri jooksul kolm WTA tiitlit võitnud Kanepi jõudis neli aastat tagasi French Openil samuti veerandfinaali, kus tuli kahes setis Svetlana Kuznetsova paremust tunnistada. Tänavu on pureda veelgi tugevam pähkel, kuna ees ootab maailma teine reket Maria Šarapova.

Tiitlikaitsja langes

Venelanna pidi aga eile väljakule kõvasti rohkem energiat jätma kui Kanepi. Maailma 44. reketi Klara Zakopalova alistas ta rohkem kui kolmetunnise mängu järel 6 : 4, 6 : 7 (5 : 7), 6 : 2. „Ta mängis tõeliselt hästi ja ta on ohtlik mängija. Tingimused olid rasked, aga see oli mulle heaks testiks,” vahendas tuulistes oludes peetud kohtumise järel BBC Šarapovat.

Kuna pühapäeval langes konkurentsist maailma esireket Viktoria Azarenka, siis juhul, kui venelanna peaks Pariisis finaali jõudma, saab temast uus naiste tennise number üks. Turniirivõiduga saaks ta kätte aga ainsa seni puuduoleva suure slämmi turniiri esikohakarika. Sellel teel seisab esimese takistusena homses veerandfinaalis Kanepi, kellega ta tippturniiridel varem kohtunud ei ole. Niigi üllatusterohke turniir, kus peale Azarenka on konkurentsist langenud näiteks õed Williamsid ja poolatar Agnieszka Radwańska, sai eile veel hoogu juurde, kui reketid pidi pakkima tiitlikaitsja Na Li. Hiinlanna kaotas 6 : 3, 2 : 6, 0 : 6 Jaroslava Švedovale (WTA 144.). Tiitlikaitsjale said saatuslikuks liigsed lihtvead, mida ta tegi 40, kvalifikatsiooniturniirilt alustanud kasahhitari 21 vastu. „Üritasin lihtsalt palli väljakule tagasi saada, ent ma ei suutnud. Ma leian põhjuse, miks nii läks, aga mitte praegu,” selgitas hiinlanna. „Ma võtan nüüd paar vaba päeva ja unustan tennise täielikult ja proovin siis järgmisel nädalal tagasi tulla,” lisas ta.

Täna on Pariisi lahtistel eestlannadest võistlustules Anett Kontaveit, kes kohtub juunioride turniiri teises ringis Liechtensteini tennisisti Kathinka von Deichmanniga.French Openi IV ringKaia Kanepi – Arantxa Rus 6 : 1, 4 : 6, 6 : 0
Esimene serv: 58–68%
Ässad: 3–1
Topeltvead: 6–3
Sundimata vead: 32–29
Punktid: 85–59