Kaht Eesti vutikoondise võtmemängijat, Ragnar Klavanit ja Sander Purit esindav hollandlasest agent Peter Kemna on sügavalt pettunud Eesti jalgpallis kõiki niite tõmbava Aivar Pohlaku käitumises – Pohlak helistas enne nädalatagust Eesti – Bosnia ja Hertsegoviina MM-valikmängu Klavanile ning hoiatas, et kui näeb Kemnat A. Le Coq Arena tribüünil, viskab ta mehe endale kuuluvalt staadionilt välja. „Nii see täpselt oli,” kinnitas Kemna Eesti Päevalehele.

„Kuulsin juba, et Pohlak on asunud mind ka seljataga mustama. Aga ma ei soovi nii madalale laskuda, et Pohlakule, kellega ma pole kunagi isegi kohtunud, midagi tõestama hakata. Kuna mitmed Eesti jalgpallurid on palunud minult abi, siis ainus, mida teha saan, on püüda neid aidata.” Eilseni Tallinnas viibinud Kemna vaatas mängu Bosniaga telerist, nagu ka Eesti meeskonna heitlust Belgiaga. „Ta on pööranud meie tehtud töö omakasuks ja püüab seda teha taas,” kurjustas jalgpalliliidu ja FC Flora president Pohlak Päevalehele saadetud elektronkirjas ja lisas, et Kemna mittelubamine staadionile oli kindlasti õiglane otsus.

Kemnast on saanud Pohlaku silmis Eesti jalgpalli suur vaenlane, sest ta viivat Eesti pallurite klubivahetusi korraldades raha Eestist välja. Esmalt pahandas Pohlakut Klavani talvine siirdumine Almelo Heraclesest teise Hollandi klubisse, Meistrite liigas pallivasse AZ Alkmaari – Kemna tegevuse tõttu olevat mingi osa üleminekurahaga arvestanud FC Flora jäänud tühjade pihkudega. Viimane piisk Pohlaku karikasse oli aga see, kui Eesti jalgpalli praegune kuumim müügiartikkel, FC Levadiast hooaja lõpus lahkuda plaaniv Sander Puri sõlmis hiljuti Kemnaga agendilepingu, andes just hollandlasele volitused enda esindamiseks läbirääkimistel kõigi klubidega. Purist huvitutakse juba mitmel pool Euroopast: Inglismaalt Šveitsini, Hollandist Iisraelini.

Agent tunnustatud firmas

Pohlak lootis, et Puri õnnestub välisklubisse kaubelda tema sõbra ja äripartneri, suurt enamust Eesti vutimeestest esindava agendi Tarmo Lehiste kaudu, sest viimane olevat ainus agent maailmas, kelle töö tulu ei lähe talle endale, vaid jalgpallile. Pohlaku väitel tulid just tema ja Lehiste eestvõttel Eesti – Belgia mängule Purit vaatama Hollandi klubid Willem II ja NAC Breda, Šotimaa hiid Glasgow Celtic ning Fulham ja Wigan Inglismaalt. „Lubage naerda... Rääkisin just kolleegiga Hollandist, kes kinnitas, et tema korraldas Fulhami skaudi tuleku Tallinna, kes ei tulnud jälgima üldse Purit, vaid Ragnar Klavanit ja mõnda belglast,” ütles Kemna.

Pohlaku arvates on agentide maailm šaakalite maailm ning Kemna ei hoolivat tegelikult Purist, nagu ka 21-aastase vutimehe eelmine agent, Saksa kodakondsusega Babak Afshar. Seevastu Klavan, keda on esindanud ka Lehiste, rääkis poolteist aastat tagasi alanud koostööst Kemnaga vaid ülivõrdes. „Eelmise agendi, ühe teise hollandlasega, oli mul jamasid, aga kui Peter asus minu heaks tööle, siis jamad kadusid. Peter on olnud ainuke agent, keda saan sada protsenti usaldada,” kinnitas Klavan. Pohlak osutas, et Kemnal pole agendilitsentsi. „See muudab tema lepingu Sander Puriga ebaseaduslikuks ja kehtetuks,” kirjutas Pohlak.

Kemna ütles, et kuigi agendilitsents tal tõesti puudub, on ettevõttes, kus ta töötab, lepingute allkirjastamiseks kindel inimene. „Tema nimi on Alex Kroes, kui teid huvitab,” avaldas Kemna. Kemna on palgal Hollandi suurimas sportlaste agentuuris Sports Entertainment Group (SEG). Selle peakontor asub Amsterdamis, kuid firmal on esindusi mitmel pool maailmas. Kemna tööandja tasemest annab ehk paremini aimu fakt, et SEG-i tiiva alla kuulub ligi 250 klienti. Tuntud jalgpalliinimestest näiteks endine Inglismaa koondise juhendaja Sven-Göran Eriksson. Klavani ja Puri abistamise kõrval lävib Kemna eestlastest tihedalt ka Tallinna SC Reali noortevõistkonda vedava Aivar Tiidusega, kelle hoolealustest aitas ta Marek Kaljumäe suve lõpus AZ Alkmaari ning Andreas Suti SC Heerenveeni järelkasvuvõiskonna ridadesse.