Maailmameistri pikad visked võivad publikul siiski nägemata jääda, kuna seljavalu tõttu pole Värniku kaasavõistlemine veel kindel.

“Tahame kindlasti visata, aga midagi lubada ei või,” rääkis Värnikut juhendav Heino Puuste. “Andrus tuleb staadionile, teeb soojenduse ära, seejärel otsustame, kas ta saab võistelda või mitte. Üldiselt loodame seljahädast kindlasti jagu saada, kuid vaikselt ajab asi juba vihaseks küll – nii kui üks mure murtud, tuleb juba mingi muu probleem.”

Kaasa ei tee ka tänavu Eesti 200 m rekordi 20,69-ni viinud sprinter Marek Niit, kes ravis eelmisel nädalal kurgumandlite põletikku. “See nädal olen juba kolm trenni saanud teha, kuid ei ole mõtet riskida,” ütles järgmisel nädalal Ungaris toimuvat U23 EM-il võistlev kiirjooksja.

Küll aga võistleb Gerd Kanter ja meie ülejäänud kettaheite eliitmehed. Hiljuti 110 m tõkkedistansti 13,88-ga läbinud Rene Orumanil tuleb taas duelleerida mustanahalise ameeriklase Joey Scottiga (rekord 13,61), kuulitõukaja Taavi Peetret kimbutab aga Scotti kaasmaalane Jeff Chakouian (20.66).