Laupäeval, 27. juunil Põltsamaal peetud Jaanikardi võistlus oli ühtlasi Eesti kardisõidu meistrivõistluste neljas etapp. Erinevalt eelmistest tänavustest etappidest toimusid kõik sõidud kuival asfaldil, ehkki ilmaennustus lubas sadu ja tumedad pilved hõljusid raja kohal kogu päeva. Talvar Racingu võidusõitjatest sai esikohaga kaasneva tammepärja kaela Mario Vendla, teatab klubi pressiteenistus.

Klassis Rotax Max võitis ta nii kvalifikatsiooni, eelfinaali kui ka finaali. Ajasõidu esikoht tuli vaid 0,001-sekundilise eduga, ent finaalsõitudes ei tekkinud Mario võidus kordagi kahtlust. Cristen Laos oli neljas ja Nanci Ristla viies. Bruno Paabort katkestas, sest hoolimatu kaasvõistleja põhjustatud ahelkokkupõrge muutis tema kardi vanarauaks. Mario Vendla on 165 punktiga kindel meistrivõistluste liider, edestades lähimaks jälitajaks tõusnud Mario Haugast 39 punktiga.

Klassis Rotax Max Junior jäi Aavo Talvar tänavu esmakordselt finaalis esikohata. Eelfinaali ta küll võitis, kuid finaali avaringil langes valestardihõngulises olukorras kolmandaks. Tekkinud vahet enam tagasi teha ei õnnestunud ja nii tuligi leppida teise kohaga Tristan Viidase järel. meistrivõistluste seisu see suurt ei muutnud, Aavol on liidrina 174 punkti Viidase 136 vastu.

Talvar Racingu Rotax Max DD2 klassi pilootide lõpmatu ebaõnn näis Põltsamaal lõpuks ometi otsa saavat. Ahti Sei üllatas kõiki teise kvalifikatsiooniajaga, lõpetas teisena eelfinaali ja tegi suurepärase stardi finaaliski. Paraku nägid kohtunikud tema tegevuses määrusterikkumist ning Ahti võeti musta lipuga maha. Viltu vedas ka teistel. Eke Nurm oli kehva stardi järel sekkumas kolmanda koha heitlusse, kui avariisse sattus ja üheksanda kohaga leppima pidi. Nii osutuski Talvar Racingu parimaks Erki Lehiste. Juba avaringil trügiti Erki rajalt välja, kuid kiire sõit koos konkurentide äpardustega tõstis ta lõpuks neljandaks. EMV arvestuses on Erki Lehiste 7. (80), Eke Nurm 8. (74), Ahti Sei 9. (69) ja tehnikaprobleemide tõttu seekord eemale jäänud Mäido Villems 12. kohal (35).

Micro-klassis ei suutnud eelmisel etapil head minekut näidanud Paul August Lääne seekord kõrgemate kohtade jagamisel kaasa rääkida. Eelfinaalis oli ta kümnes, finaalis üheteistkümnes, meistrivõistluste tabelis hoiab 48 punktiga üheksandat kohta. Raket-klassis oli Marten Teppan eelfinaalis 12., finaali aga lõpetas seitsmendana. Punktitabelis on Põltsamaal mitte võistelnud Jan-Erik Meikup 8. (56) ja Marten Teppan 13. (30).

Eesti meistrivõistluste järgmine etapp sõidetakse 1. augustil Hiiumaal Käinas.

Tulemused