Neljanda veerandaja lõpuminutiteni tagajaja rollis olnud tiitlikaitsja Celtics alistas Orlando Magicu kodusaalis 92:88 ja haaras idakonverentsi poolfinaalis 3:2 eduseisu.

Stabiilselt kümne punktiga juhtinud Orlando murdus lõpuks neljandal veerandajal, mil Celtics tegi 14:2 vahespurdi ja asus minut enne kohtumise lõppu 86:85 juhtima. Võitjate parimana viskas Glen Davis 22 punkti, 19 silmaga toetas teda Paul Pierce, Orlando edukaim oli 19 punktiga Rashard Lewis.

"Kui sa mängid Bostonis tiitlikaitsjate vastu, kes kõik vaatavad poksi ja oled nendega 12. raundis, siis sa ei saa mõelda "Ma jätan selle kohtunike hooleks". Seda ei tohi! Tuleb nad ise nokauteerida," kurjustas Magicu treener Stan Van Gundy.

Celticsil on võimalus seeria võõral väljakul ära lõpetada homme õhtul.

Liidrirolli võttis seerias viienda mänguga ka Los Angeles Lakers, kes kontrollis kohtumist algusest lõpuni ja purustas koduväljakul Tracy McGrady ja Yao Mingita mängiva Houston Rocketsi 118:78. Lakersi superstaar Kobe Bryanti arvele kogunes 26 punkti ja 4 lauapalli, Rocketsi tulemuslikum oli 14 punktiga Aaron Brooks.

Bryant sõnas: "Peame püsima keskendunud ja aru saama, et tänasest panusest ei pruugi neljapäeval piisata. See ei ole nii lihtne. Mind ei huvita, kui palju mehi neil rivist väljas on, tegemist on siiski raske vastasega."

Öösel vastu homset peetakse NBA-s vaid Denver Nuggetsi ja Dallas Mavericksi kohtumine. Edasipääsuks vajab seeriat 3:1 juhtiv ja kodupubliku ees mängiv Denver vaid ühte võitu.

Tulemused