Tõenäoliselt elas kogu Eesti rahvas veel tänagi Gerd Kanteri eilse MM-tiitli lummuses ja Jallai väljalangemine kedagi kulmu kortsutama ei pannud.

Dietzschi saaga

Kolmapäevase säravaima etteaste võib rahumeeli kanda Saksamaa naiskettaheitja Franka Dietzschi arvele. Osakas võidu toonud 66.61 tähistab 39-aastasele sakslannale kolmandat MM-tiitlit. Dietzsch lõi kõigil jalad alt juba avakatsega, kui heitis võidu toonud tulemuse. Juba 1986. aasta juunioride MM-il hõbedaga pärjatud sakslanna edutee annab lootust, et meile nii palju rõõmuhetki pakkunud kettaheide võiks nii Kanteri kui ka Aleksander Tammerti (lisaks veel Märt Israeli ja Margus Hundi) isikus veel kaua tippresultaatidega ärahellitatud Eesti rahvale õnnemomente serveerida.

Meeste kõrgushüppes tänavu komeedina esile kerkinud bahamalane Donald Thomas on suurepärane näide andekusest. Alles 2006. aastal kõrgushüppega tegelema asunud 23-aastane noormees tõestas lõppvõistlusel vanadele tegijatele, et nende aeg hakkab otsa saama. 2.35 esimesel katsel ületanud endine korvpallur Thomas jätkas Bahama kaugushüppe traditsioone - 1995. aasta Göteborgi MM-il oli riigile kõrgushüppes kulla toonud Troy Kemp, kes tulemusega 2.37 sundis alistuma ka legendaarse kuubalase Javier Sotomayori. Kõrgushüppes kõrbesid täielikult rootslased - valitsev olümpiavõitja Stefan Holm piirdus 2-33-e ja neljanda kohaga, valikvõistlusel vaid õnnestunud katseid teinud Linus Thörnblad suutis ületada vaid 2.16, mis andis viimase 15. koha.

Ameeriklastele kinkis 1500 meetri kulla varem Keeniat esindanud Bernard Lagat. Jänkidele oli Lagati amerikaniseerumist hädasti vaja, viimati võideti tiitlivõistlustel meeste 1500 meetri jooks 1908. aasta olümpiamängudel. 32-aastane Lagat sai USA kodanikuks 2005. aasta kevadel ja tänas oma uut kodumaad kohe MM-kullaga. Ega muud midagi, kui Eesti peab ka oma jooksjaterivi tugevdamiseks pilgud Aafrika poole suunama...

Sel hooajal naiste 400 meetri jooksu valitsenud ameeriklannad jäid Osakas tühjade kätega. Kuna selle hooaja maailma parim Sanya Richards ei suutnud USA koondisse läbi riiklike katsevõistluste murda, lootsid jänkid finaalis tänavuse maailma teise numbri DeeDee Trotteri peale. Trotter vastutusrikast koormat kanda ei jõudnud, aeg 50,17 andis kõigest viienda koha. Üllatuskulla teenis Nigeeria päritolu britt Christine Ohuruogu, kes uue isiklikku tippmarki tähistava 49,61-ga kulla omale napsas. Brittide õnnel polnud piire, sest ka hõbe rändas saareriiki Nicola Sandersile.

Naiste 110 meetri tõkkejooksus kaitses oma kahe aasta tagust Helsingis võidetud tiitlit ameeriklanna Michelle Perry ajaga 12,46. Ameeriklannad lootsid kindlasti enamat kui üks medal, sest maailma edetabelis moodustasid enne Osakot esikolmiku Perry, Virginia Powell ja LoLo Jones. Powelli laeks jäi Osakas viies koht ja koht tagapool lõpetas Jones. Hõbeda võttis 2003. aasta maailmameister kanadalanna Perdita Felicien ja pronksi viib Jamaikasse Helsingi hõbe Delloreen Ennis-London. Ainsa eurooplasena finaalis kihutanud rootslanna Susanna Kallur juhtis küll suurema osa distantsist, kuid rahuldus lõpuks neljanda kohaga. 

Homme Osakas

Homsel kuuendal võistluspäeval eestlasi võistlustules ei ole. Medaleid jagatakse neljal alal - maailmameistrid selguvad naiste poole pealt vasaraheites ja 400 meetri tõkkejooksus, meeste hulgas jagatakse medalikomplektid välja nii kaugushüppes kui ka 200 meetri jooksus.

SPORTNET