Esimese tiiru läbis probleemideta 14 meest. Teist korda lamades püssi palge pannes jäid neist järgi pooled, kõik seitse mahtusid 24 sekundi sisse, kuid rivi oli kinni püüdnud trahviringidel käinud rivi kiireim mees Poiree. Neljaliikmelise juhtgrupi moodustasid Bjørndalen, Greis, Birnbacher ja Simon Fourcade. Kaks esimest olid kolmandal 3 km ringil veidi nobedamad, kuid see maksis kolmandas tiirus ka kätte.

Birnbacher ei vääratanud, kuid Bjørndalen ja Greis nühkisid neid koguni kaks ning langesid 5.-6. kohale. Birnbacheri selja taga oli 20 sekundit vaikust , siis alustas viieliikmelist rongi Poiree, mille viimaseks vaguniks oli Greis.

Otsustavaks tiiruks oli Bjørndaleni kiirus ta liidrile kannule libistanud ja enne laskmist isegi 5 sekundi võrra ette rühkida. Legendaarse norralase rütm viimasel laskmisel polnud aga tema parimate päevade tasemel ja taas jäi üles kaks märki. Rajale sai Bjørndalen kuuendana, kolm paremat enam kui poole sekundi kaugusel.

Greis lahkub Anterselvast täiskomplekti medalitega, 20 km distantsil sai ta hõbeda ja teatesõidust pronksi. Lisaks tõusis ta jagama MK-sarja üldliidri kohta koos Bjørndaleniga, mõlemal on kirjas 528 punkti.

SPORTNET
Foto: Reuters