Novembris startinud Eesti seenioride meistrivõistlustel korvpallis teeb tänavugi kaasa kaks meeskonda Virumaalt, teatab Rakvere Spordikeskus. 40-aastaste ja vanemate konkurentsis astub kolmandat hooaega järjest üles Simuna Ivax ning 50-aastaste ja vanemate klassis on sama kaua konkurentsis püsinud Virumaa nime kandev meeskond.

Viimane koondab mängijaid siit- ja sealtpoolt Virumaad, selle hooaja rivistusse kuuluvad Jaan Malmberg, Raul Rõõmus, Heido Saaver, Jaanus Engaste, Riho Kangur, Vello Akel, Erich Petrovits, Urmas Edovald, Arno Rossman ja Peters Melders.

Avamängus Rakvere spordihallis tunnistasid virulased pealinna meeskonna Top Trust paremust numbritega 71:53, teises jäädi läinud kolmapäeval võõrsil tasavägise heitluse järel alla teisele pealinna esindusele I'amite Lounge (endine Abemi) 54:58.

Randala, Enden, Abeljanov...

Edukamad punktiviskajad olid Virumaa poolel avamatšis Erich Petrovits 19 ja Jaanus Engaste 12 punktiga, teises tõi Engaste 13 ning Heido Saaver, Jaan Malmberg ja Vello Akel lisasid kõik võrdselt 10 punkti.

Endisaegetest tuntumatest korvpalluritest tegi virulaste vastu esimeses mängus kaasa näiteks Tõnis Randala, teises Rašid Abeljanov. Uuel aastal lubas Top Trusti eest ketsid jalga tõmmata ka 1982. aastal N Liidu koondisega maailmameistriks kroonitud Heino Enden.

Mõlemas kohtumises möödunud hooaja kahe parema meeskonnaga ajasid virulased läbi vastavalt viie ja kuue mängijaga. "Esimeses mängus olime ise kehvad, teises pakkusid vastased hirmsasti meile võitu aga me polnud valmis seda vastu võtma," tähendas Virumaa mängumees Jaan Malmberg.

Lisaks mainitud kolmele satsile osaleb selles vanuseklassis neljandana Tartu Estiko. Virumaa meeskonnal on kahe viimase hooaja meistrivõistlustest ette näidata pronksmedalid.

Võhma rohkem kui noorematel

40-aastaste ja vanemate konkurentsis kaasa lööva Simuna Ivaxi näol on tegemist samuti juba piisavalt karastunud seltskonnaga, kes kahel eelmisel hooajal leppis tiitlivõistlustel kuuenda kohaga.

"Vaatasime, et vanad ei saa nii palju mänguaega kui vaja ja samas on võhma rohkem kui noorematel," muigas Ivaxi eestvedaja Hans Kruusamägi küsimuse peale, miks lisaks osalemisele tiheda graafikuga Lääne-Viru maakondlikus liigas soovitakse end jätkuvalt proovile panna vabariiklikul tasandil.

Teatavasti annavad Simuna korvpallurid tooni ka HAT-Auto Lääne-Viru meistrivõistluste kahes kõrgemas liigas - meistriliigas on Ivax võitnud kõik kaheksa ja esiliigas Artiston kõik seitse senipeetud kohtumist. "Vanakesi" jagub noorte ja vihaste meeste kõrvale mõlemasse satsi kamaluga.

Eesti seenioride meistrivõistlustel osalevasse Simuna Ivaxi meeskonda kuuluvad sel hooajal Mait Ever, Hans Kruusamägi, Vladimir Tšurkin, Helges Toming, Gustav Põldmaa, Valdur Kasemets, Hillar Sein, Rein Pärna, Aivar Vimberg ja Arvi Lepp.

Vabariigi esivõistlustel on tänavu rinda pistetud kolme vastasega, kuid võidurõõmu veel maitsta pole õnnestunud. Semetron/Fra Mare Spa oli Ivaxist parem 81:72, Parim Enne 85:66 ja Honda PMKL läinud neljapäeval Simunas toimunud mängus 76:59.

Veel osalevad tiitlivõistlustel selles vanusearvestuses Kose korvpalliklubi ja Tallinna Wombatid.