Pärnu jätkab ainult oma klubi noortega, kellest vanim on 21-aastane. Lisaks loovutas Pärnu temporündajad Raimo Pajusalu ja Janis Sirelpuu ning sidemängija Veiko Lemberi Audentesele. Teist hooaega juhendab meeskonda soomlane Juha Lantto, kes on ühtlasi ka põhjanaabrite koondise teine treener.

Ilmselt liitub Audentesega ka liiga ainus välismängija. Lähiajal saabub testimisele eelmisel hooajal Türgi meistriliigas mänginud 196 cm pikkune ukrainlasest nurgaründaja Igor Miro‰nit‰enko.

Lantto jäi eesmärkidest rääkides tagasihoidlikuks. “Tahame medalit. Kullast ei julge kõva häälega rääkida, sest see on pisiasjades kinni,” seletas Lantto.

Ka Pere Leib tahab kulda

Eelmisel hooajal pronksiga leppima pidanud Tartu Pere Leivast lahkus Küprosele Argo Arak ja rannavõrkpallile pühendub Kristjan Kais. Arvestatava jõuna lisandusid Margus Niinemägi, Romet Priimägi ja Ragnar Pähn. Jätkab ka 16-aastane tulevikulootus Martti Rosenblatt.

“Alla kuldmedali ei taha sihti seada,” kinnitas Pere Leiva juhendaja Alar Kaljuvee. “Mehed on suutelised väga kõvasti mängima. Seda näitas Balti liiga mäng Gomeli vastu.”

Pühapäeval algavas meistriliigas teeb kaasa kuus meeskonda, üks vähem kui mullu. Rahapuudusel mängib esiliigas Viljandi. Uus on ka võistlussüsteem. Eelmisel mängisid meeskonnad neli ringi ja pärast igat etappi jagati kohapunkte. Tänavu lisandub ka viies ring, kus ülemise ja alumise kolmiku klubid kohtuvad omavahel kaks korda.

Meeskondade eelarved: Pärnu 1,8, Sylvester 2, Tartu Pere Leib 2,5, Audentese Ülikool 3,8, Rakvere Aeroc 0,85 ja Võru VK 0,75 miljonit krooni.