Tänavusele Vueltale on traditsiooniliselt kutsutud 20 meeskonda ning igas neist pääseb sõitma üheksa ratturit. Meeskondade lõplikud koosseisud selguvad vahetult enne 29. augustil Hollandis algavat võistlust.

Sánchez on tänavuse Vuelta üks suursoosikuid. Mullu Pekingi olümpial võidutsenud hispaanlane loobus kodutuuri nimel isegi tänavusest Tour de France'ist. Kaks aastat tagasi sai Sánchez Vueltal kolmanda koha. Caisse d'Epargne'i meeskonna liider on Alejandro Valverde, kelle senine kõrgeim koht kodusel tuuril on teine.

Numbri all 79 peaks rajale minema Cofidise esisõitjaks tõusnud Rein Taaramäe. Kolmapäeval Prantsusmaal maineka velotuuri võitnud eestlast assisteerivad prantslased Jean-Eudes Demaret, Julien El Fares, Amaël Moinard, David Moncoutie, Damien Monier ja Rémi Pauriol, kolumbialane Leonardo Duque ja hispaanlane Bingen Fernandez. Ag2r La Mondiale meeskonnas on Rene Mandri hetkel teine varu.

Tour de France'il võidutsenud Astanast puuduvad nii Alberto Contador kui LAnce Armstrong, esialgu on üheksa seka mahtunud Assan Bazajev ja Maksim Iglinski (mõlemad Kasahstan), Jesus Hernandez, Daniel Navarro, José Luis Rubiera ja Haimar Zubeldia (kõik Hispaania), Christopher Horner (USA), Andreas Klöden (Saksamaa) ja Tomas Vaitkus (Leedu), kuid kuuldavasti peab oma endise tiimiga läbirääkimisi ka äsja dopingukaristusest pääsenud Aleksandr Vinokurov. Praegu on Kasahstani rattur esimene varu.

Vuelta a España algab 4,5 km pikkuse proloogiga Asseni kuulsal motoringrajal. Velotuur lõpeb 20. septembril Madridis.