Hullemini on läinud eelmisel aastal Wimbledonis triumfeerinud Serenal, kes esmalt eelmise aasta juulis endale klaasikillu jalga astus ning tänavu märtsi alguses kopsutrombi eemaldamas käis. „Kui Serena suudaks Wimbledonis võita, oleks see monumentaalne. Teda ei saa iial maha kanda, ent ma ei tea, kuidas on inimlikult võimalik niimoodi aasta vahele jätta ja pärast nii raskeid psüühilisi läbielamisi ja vaid ühte turniiri tagasi tippu tulla,” lausus endine tippmängija Chris Evert Reutersile. Pärast eelmist triumfi on Serena ainsaks turniiriks olnud praegu käimasolev Eastbourne, kus ta kaotas teises ringis Vera Zvonarjovale.

Igatsus Williamsite järele

Samal turniiril naasis väljakule ka Venus, kes polnud kõhu- ja puusatraumade tõttu platsil käinud pärast aasta alguses toimunud Austraalia lahtisi. Tema teekond lõppes veerandfinaalis, kus tuli alla vanduda Daniela Hantuchovale. „Venus on must hobune, kuna Serenale langeb kogu pressi tähelepanu, ent tema saab väga vaikselt turniirile tulla. Ta armastab muru ja mängib seal väga hästi ning on kindlasti kõrges konkurentsis,” iseloomustas Evert eile 31. sünnipäeva tähistanud Venuse võimalusi.

„Kui tennisemaailm on meid sama palju igatsenud kui meie teda, siis oleme heas kohas,” lausus tagasituleku järel Serena. Kui vaadata viimastel päevadel maailma meedias domineerinud tenniseteemasid, siis on selge, et igatsus on olnud vastastikune. „Kui nad mängivad suure slämmi turniiril, siis on õhus topeltpõnevus ja -intriig. Lisaks toovad nad kaasa uuel tasemel tennise, kui vaadata jõulisuse ja emotsionaalsuse konteksti,” lausus ka Evert.

Kanepi kohtub itaallannaga

Kes võiksid lisaks õdedele Williamsitele veel algaval suurturniiril tähtsasse mängu sekkuda? Kui meeste seas triumfeerib suure tõenäosusega keegi maailma nelja esimese reketi seast, siis naiste tase on viimasel ajal nii ühtlaseks muutunud, et võitjasoosikut on raske ennustada. „Eelnevalt oleme harjunud nägema mõnda naist pika perioodi jooksul domineerimas, ent avan, et maailma 15. reket pole esireketile mänguliselt tasemelt kunagi nii lähedal olnud kui praegu,” vahendas Guardian Andy Murray endise treeneri Brad Gilberti sõnu. Kui siiski üritada kedagi esile tuua, siis kindlasti ei tohiks maha kanda venelannasid Šarapovat ja Zvonarjovat, samuti Prantsusmaa lahtistel esimese suurturniiri võitnud Na Lid. Küllap tahab oma sõna sekka öelda ka maailma esireket Caroline Wozniacki, kelle esimeseks vastaseks on hispaanlanna Arantxa Parra Santonja.

Eesti esireket Kaia Kanepi läheb avaringis aga vastamisi 24-aastase itaallanna Sara Erraniga, kellega ta on tipptasemel kahel korral kohtunud. Neli aastat tagasi Acapulco turniiril võitis kolmes setis paremakäeline itaallanna, mullu Palermos alistas hilisem võitja Kanepi vastase veerandfinaalis. Samas on Palermo õnnelik paik ka Erranile: 2008. aasta juulis võitis ta seal oma esimese WTA turniiri, itaallanna karjääri teine esikoht pärineb paar nädalat hiljem Portorožist.

•• Enne järjekordsele võistluspäevale kriipsu peale tõmmanud vihmasadu suutis Jürgen Zopp kvalifikatsiooniturniiri kolmandas ringis sakslase Andreas Becki vastu võita avaseti 6:2 ja teises 4:3 juhtima minna. Seejärel avanesid aga taas taevaluugid ja pärast mitmeid edasilükkamisi otsustasid korraldajad Eesti aja järgi kella 17 ajal kõik mängud järgmisele päevale viia. Seega on tänane Zopi ja Becki jaoks juba kolmas järjestikune päev, üritamaks välja selgitada, kumb matši võidab ja põhiturniirile pääseb.

•• Kvalifikatsiooniturniiri ajakava totaalselt sassi löönud vihmasadu ei seganud aga avaringi paaride loosimist. Nii saigi selgeks, et esireket Rafael Nadali ootab matš ameeriklase Michael Russelliga, maailma teine reket Novak Djokovic läheb vastamisi Jeremy Chardyga Prantsusmaalt. Inglismaal kuus korda võitnud Roger Federer heitleb teise ringi pääsemise nimel kasahhi Mihhail Kukuškiniga ning kodupubliku suur lemmik Andy Murray hispaanlase Daniel Gimeno-Traveriga. Lisaks saavad avaringis taas kokku ameeriklane John Isner ja  prantslane Nicolas Mahut, kes mulluse turniiri samas faasis publikule rohkem kui 11-tunnise lahingu pakkusid.