"See ongi tegelikult üks põhjusi, miks ma siia tahtsin tulla," ütles King AP vahendusel. King lisas, et sooline võrdõiguslikkus tennises tähendaks võrdseid auhinnarahasid nii meestele kui naistele.

"Inimõigused on väga olulised. Kuid murrang toimub arvatavasti alles mitme generatsiooni möödudes. Sellised asjad ei juhtu kiiresti, kuid kuskilt tuleb alustada. Just nagu me USA-s tegime - peatasime tänavatel autosid ja andsime juhtidele pileteid naiste tennisevõistlustele."

WTA ja UNESCO käivitasid kaks aastat tagasi naiste võrdse kohtlemise programmi, mille ülemaailme levitaja on just-nimelt King - 39 Grand Slami tiitli (üksikmängud, paarismängud kokku) omanik. WTA/UNESCO programmist võtavad osa ka tennisistid Venus Williams, Tatiana Golovin ja Zheng Jie.

King asutas WTA 1973. aastal. Sama aastanumbri sees korraldas ta ka "Sugude vahelise lahingu" Bobby Riggsiga. Naine võitis.

"Barjäärid on lõhutud suhteliselt ruttu, Wimbeldon ja Roland Garros (French Open) panid võrdsed auhinnarahad välja 2007. aastal. Doha ütles, et nad tahavad olla esimesed aastalõputurniiri korraldajad, kes seda sama teevad."

Paranemismärke näitab ka fakt, et selle aasta alguses hakkas WTA-turniiridel osalema esimene naistennisist Iisraelist - Shahar Peer, pidades oma esimese kohtumise just Qataris.

"Võistluste siia toomine on suur samm. Ma ei usu, et siinsed inimesed väga palju naiste sporti on näinud," lausus venelanna Vera Zvonarjova.