17.44-ga hooaja edetabelit juhtiva Edwardsi sõnul oli tahtmine head tulemust teha suur, kuid kannavigastuse tõttu jõuproovist loobunud rootslase Christian Olssoni puudumine vajutas kahe kõrva vahele oma pitseri.

”Motivatsioon langes kõvasti juba siis, kui Olssoni vigastusest kuulsin. Kuid tulemusega jään enam–vähem rahule,“ rääkis Edwards. ”Uus hall on hea ja kui võimalus avaneb, tulen siia kindlasti tagasi.

Neljanda ja viienda katse vahele jätnud Edwardsi keha ei kannata enam suuri koormusi. ”Kuus hüpet on mulle liiga palju, eriti veel enne sise–MM-i. Kuue võistlejaga on hüpete vahe liiga lühike,” märkis Edwards.

Keskpärase tulemusega 16.08 sai kolmanda koha Lauri Leis.

Parima naise Aldama näol ei peegeldunud võidurõõmu.

”Ei jää tulemusega rahule. Tahtsin hüpata vähemalt 15 meetrit. Kuid uue halli süüks ei saa seda ajada. Vastupidi, see soodustab pikki õhulende,” kiitis Aldama.

Paraku ei saa poolteist aastat Inglismaal elanud Aldama Birminghami sise–MM-il kaasa teha. ”Andsin sisse taotluse saada Briti kodakondsus, kuid asjaajamine võtab palju aega.”

Teise koha sai kuus kuud tagasi lapse ilmale toonud venelanna Tatjana Lebedeva. ”Siin on niivõrd fantastiline publik ja seetõttu oli keskendumisega raskusi. Kahjuks venib tippvormi jõudmine,” lausus Lebedeva.

Viimast korda sise–MM-i normi üritanud põhjanaaber Heli Koivula piirdus 13.62 ja kolmanda kohaga.

Kahjuks jäi algselt ainsa eestlannana kolmikhüppes võistlema pidanud Sirkka–Liisa Kivine vahetult enne jõuproovi haigeks ja loobus kaasa tegemast.