Võidumängus Saraatovi vastu rebis Kaunas pärast avapoolaja nappi edu 42:41 otsustavalt ette teise poolaja alguses. Taasärkas Saulius ·tombergas, kes paaril viimasel kuul oli kahvatult esinenud. ·tombergas tõi 30 ja Dainius Adomaitis 22 punkti. Kasulikult tegutsenud Whatley arvele jäi 16 punkti ja kaheksa lauapalli.

Korvpallivaatleja Arunas Pakula sõnul hoiab 15 hooaega NBA-s mänginud Whatley Îalgirises tasakaalu. On ameeriklane platsil, püsib koostöö sobivates raamides. Ta hoidub mustanahalistele palluritele kombeks saanud efektitsemisest ja viskab siis, kui meeskonnale hädasti tarvis.

Ka kaotajate poolel teenis publiku poolehoiu leedulane. Îalgiris ei osanud kuidagi segada AvtodoroÏniku tsentrit Gintaras Einikist. Kaunase keskmängijad horvaat Franjo Arapovic ja Eurelijus Îukauskas lausa peljanud 30 punkti visanud Einikist.

Pakula arvates on väheusutav, et Einikis järgmisel hooajal Euroliigas koha kindlustanud Îalgirisega ühineb. AvtodoroÏniku ülem ja treener Vladimir Rodionov on tulevasest koosseisust kirja pannud ühe nime - see on Einikis. “Kaunas ei suuda Saraatovit üle maksta,” ütles Pakula.

Leedu liigas on kuni aprillis algava play-off’ini vaheaeg, mida täidavad Balti liiga kohtumised. “Balti liiga on null,” väitis Pakula. “Keegi pole turniiriga rahul. Mängijatel pole motivatsiooni rabada. Klubidele ei paku võitmine midagi, esikohahonorar on vaid 4000 dollarit. Îalgiris kasutab teist koosseisu. Pealtvaatajad ei külasta mängusid.”

Balti liigas osaleb neli Leedu ja kaks Läti klubi. Järgmisel hooajal loodab liiga üks algataja, olümpiavõitja ·arunas Marciulionis ettevõtmise laiendada Põhja-Euroopa korvpalliliigaks. Ühinemisläbirääkimistesse on astunud ka Eesti. “Raske uskuda, et sellestki liigast asja saab,” arvas Pakula. “Kõige tähtsam on püüda täie jõuga Euroopa klubide sarjades läbi lüüa.”

Euroopa karikavõistluste teises poolfinaalis alistas Ateena Panathinaikos Milano Stefaneli 77:58 (35:18).