Kevade saabudes on paras aeg heita pilk looduse poole ja seekordses saates tulebki juttu kohtu kaudu looduse kaitsmisest ning eelkõige keskendutakse lindudele. Saates räägivad Tallinna Halduskohtu kohtunik Pihel Sarv, Riigikohtu nõunik ja Tartu Ülikooli õigusteaduskonna teadur Kaarel Relve ja bioloogiadoktor Marko Mägi, kes töötab Tartu Ülikoolis linnuökoloogia teadurina ja Keskkonnaametis looduskasutuse spetsialistina.

„Muidugi ei ole kohtusse minek ainus ja kõige tõhusam viis loodust kaitsta. Etem on, kui lahendus leitakse koostöös, mitte vaidluste ja vastandumisega. Siiski on hea teada, et viimase võimalusena ja keerulisemate vaidluste lahendamiseks ning hea halduspraktika kujundamiseks võib kohtusse pöördumisest palju abi olla,“ ütleb saates kohtunik Pihel Sarv.

Kuula Eesti kohtute põnevat „Kohtulugude“ saadet sellest, kuidas kohtus saavad kokku loodusseadused ja inimeste loodud seadused. Aga jutuks tuleb seegi, miks on lindude kaitseks oluline tagada raierahu, kui samal ajal hukkub ainuüksi Eestis kodukasside hambus 11 miljonit lindu aastas ning mida tuleb silmas pidada meretuuleparkide rajamisel.

Jaga
Kommentaarid