Oma muusikavaliku kohta ütleb Lauren nii:

Erki Pärnoja & Collegium Musicale „Anima Mea“

Tihti piirdub artikli lugemine esimeste ridadega, seega, kui on üks lugu, mida kellelegi soovitaksin, siis on see Erki Pärnoja & Collegium Musicale „Anima Mea“. Soovitan leida vajalikud 7 minutit selle loo kuulamiseks. Soovitan ka kõrvaklappe.

Onkel Jonkel „Eluteed“

Elurõõmus ja elutundlik bänd Viljandist.

Tamino „Habibi“

Tamino album „Amir“ (2018) on üks minu kuulatumaid albumeid. Spotify väitel on Belgia-Egiptuse päritolu Tamino hääles midagi hüpnootilist ja iidset. Üks kontsert, kuhu elu jooksul kindlasti jõudma pean.

Lhasa de Sela „El desierto“

Mesimagus, sensuaalne, tuline.

The Smiths „El Matador“

Jätkates hispaania lainel. Selles laulus on põnev lugu sees. Lugu kõneleb härjavõitlejast, kes on äsja areenile asunud. Ta tunneb endal publikus istuva armastatu põnevil pilku, mõtleb kordamööda lähenevale härjale ja naise kaunile naeratusele. Härg, tule siia, kõlab loo lõpus, lähemale, lähemale, lähemale. Kas eluga pääseb härg või härjavõitleja, jääb igaühe enda otsustada.

Donna Summer „I Feel Love“

Lugu lavastusest „72 päeva“, mida kuulan tihti enne etendust sooja tehes.

Mahmood „Il Nilo Nel Naviglio“

Elasin kunagi gümna ajal aasta Itaalias. Sellest ajast meeldib väga Mahmood, kes on paljudele tuttav ilmselt 2019. aasta Eurovisioonilt. Lugu albumist „Gioventù bruciata“.

Lhasa de Sela „Rising“

Oh, keeruline sõnadesse panna. Taaskord, lugu mida on mõnus kuskil omaette kõrvaklappidest kuulata.

Yves Montand „Rue St Vincent“

Siinkohal tuleb tänada Lauri Leesit, kelle koostatud õppekavasse kuulus peale prantsuse keele grammatika ka prantsuse kultuuri ja muusikat. Armastuse prantsuse muusika vastu sain koolist ning see püsib tänaseni. Kui keegi soovib prantsuse lainel siit edasi minna, soovitan jätkata Jacques Brel’iga.

Erki Pärnoja „Alla Tiibade Varju“

Erki Pärnoja loodud heliteostes on midagi muusikast enamat. Midagi, mis poeb sügavamale hinge. Midagi, mis ühtaegu kurvastab ja rõõmustab. Erki on mul aastaid on repeate’i peal. Lemmikud albumid on 2023. aastast „Jäljed“ ja 2022. aasta klaverile kirjutatud „Volga: Six Pieces for Piano“.

Jaga
Kommentaarid