Siin on aga Cätlin Mägi valik lugudest, mis aegade jooksul tema kõrvus helisema on jäänud. Cätlin ütleb oma muusikavaliku kohta nii (kuulata saab ka siit):

Mölder - Koikson -Tärn “Viire Takka”

Sattusin hiljuti Sander Mölderiga koos balletti “Jumal ja kurat” tegema ja tema tiks on kuidagi lähedaseks saanud. Ja muidugi Tärni bassiliin on üldse maailma parim. Ma ise muuga ei tegelegi, kui ainult arhiivisalvestuste miksamisega, nii et tore kuulda, kui teised ka miskit sellist kokku keedavad.

Kristjan Randalu “Forecast”

Põhjamaine lüürika on minu playlistide kindel komponent. Randalu harmooniad ja üli-eksaktne, heas mõttes masinlik rütmifaktuur moodustavad koos Ounaskari krõbistamisega täpselt praegusesse aastaaega sobiva kõlamaailma.

(allolevalt YouTube’i lingilt saab järjest kuulata kogu muusikavalikut, välja arvatud Liina Saare ja Jaan Tätte laulu)

Karmen Rõivassepp “Hidden in the Melody”

Mu tütar hetkel õpib Karmeni juures laulmist ja seeläbi olen viimasel ajal tema muusikaga rohkem tutvust teinud. Tore et tema särav talent hakkab kohe-kohe raketina muusikataevasse lendama. Stardipaugu igatahes aasta jazzialbumina juba sai. 

Aga selles loos lummab mind flügelhorni ja Karmeni hääle kaunis sulam. Ja lugu on üldse selline, et võiks vabalt ka olla Jacob Collieri tehtud.

Liina Saar “Oh saada mind”

Seda lugu laulame kogu perega rõõmsalt kaasa. Anna Haava loodud sõnad ka meil kõigil peas. Läbinisti positiivne lugu, kuulad ja stress kaob. Lisaks Marek Taltsi kaunis kidrasoolo.

Deep Forest “Noonday Sun” 

Seda lugu tutvustas mulle meie õppejõud Villu Veski kui ma Viljandi kultuuriakadeemias õppisin. Palaval suvepäeval keeran kiirteel autoaknad alla ja panen mussi põhja — see on täpselt selleks sobiv etniline tümm. Sünti mängib külalisena Joe Zawinul, kelle muusikast võiks eraldi kogu selle listi teha.

Jaan Tätte “Teeots”

Jaani muusika on ju muidu rohkem sõnadekeskne, aga siin loos on palju mõnusat muusikalist energiat ka. See lugu kohe astub kuidagi hästi. Ja loo teises pooles on korralik Jalmar Vabarna iiri-küte ka. Torupillist rääkimata.

Pat Metheny ja Charlie Haden “Precious Jewel”

Kunagi jazzmuusikutest sõbrad võtsid mind selle duo kontserdile kaasa ja pärast seda ma olen nende ainukest albumit “Beyond The Missouri Sky” kuulanud sadu ja sadu kordi. Sobib ideaalselt taustaks, aga ka süvenenumaks kuulamiseks. See konkreetne lugu on üks energiline valtser, kus Hadeni kontrabass mängib imekaunist lihtsat-kohmakat teemat.

Tigran Hamasyan “Drip”

Hea muusika otsa satun ma reeglina läbi sõprade soovituste. Kunagi ammu-ammu Virgo Sillamaa vaimustunult lasi albumit Shadow Theater, mis tegelikult on ju peaaegu etno-muusika. Drip-is astub Tigran kindlal ja raskel sammul, samas kui kõrval-liin on kurblik Ameenia hala. Kokku annab see täiusliku jazzi-etno sulami.