17-aastane fagotimängija Robert Nael pälvis hiljuti „Märka järgnevat põlvkonda“ stipendiumi.

Kultuuripartnerluse SA juhataja Meelis Kubitsa sõnul on „Märkamise preemia“ loomise mõte tunnustada kultuurivaldkonnas tegutsevat missiioonitundelist inimest, kelle tegevus ja mõju puudutavad suuri auditooriume, kuid kes jääb ise tihtipeale kaadri taha või nn musta töö tegijana märkamata. „Märkamise preemiat“ rahastasid kuus eesti ettevõtjat. Kontserdiõhtul sai teatavaks ka Hansa Grupi Noore Muusiku Fondi asutaja Neeme Tammise otsus anda tänavuse Kratt festivali raames esilekerkivate noorte muusikute toetuseks välja 7000 euro eest uusi stipendiume. Tänavune Kratt festival toimub 16.23. augustini Tallinnas.

Kontserdiõhtu „Kultuuripartnerlus 1500“ raames esinesid eesti noored tippmuusikud Holger Marjamaa, Valter Soosalu, Theodor Sink, Sten Heinoja, Heikko Remmel ja Jaan Ots. Õhtu üllatuskülaline oli spetsiaalselt Eestisse lennanud 17-aastane fagotimängija Robert Nael, kes pälvis hiljuti Estiko Grupi ja MTÜ „Märka järgnevat põlvkonda“ stipendiumi. Stipendiumi andis kontserdiõhtul üle Estiko Grupi tegevjuht Kristo Seli. Kontserdiõhtu „Kultuuripartnerlus 1500“ toetaja oli ettevõtja Jüri Käo.

Kontserdiõhtul „Kultuuripartnerlus 1500“ esinesid eesti tippmuusikud Holger Marjamaa, Heikko Remmel, Sten Heinoja, Valter Soosalu, Theodor Sink, Jaan Ots ja üllatuskülalisena 17- aastane fagotimängija Robert Nael.

Neli aastat tagasi asutatud Kultuuripartnerluse Sihtasutus on eesti noorte muusikute õpingute ja muude algatuste toetuseks vahendanud nelja aasta jooksul ligi 200 tuhande euro ulatuses erasektorist pärit annetusi. Lisaks noortele on sihtasutuse fookuses eesti kultuuri eksport, heliloomingu tellimise kasvatamine erasektori poolt, Eesti ja Ukraina kultuurisuhete ja märkamise kultuuri edendamine ning üldise teadlikkuse kasvatamine ettevõtluse ja kultuurivaldkonna koostöövõimalustest.