„Tutvudes Eesti juurtega Rootsi kirjaniku Mare Kandre romaani müütilise loomise temaatikaga kuradist ja jumalast, tekkis meil soov sellest ballett luua,“ selgitas üks heliloojatest, Timo Steiner. Lavastuse eesmärgiks on tabada müütilist maailmapilti ja folkloori ning julgustada publikut olema tolerantsemad ning vaatlema inimsuhteid laiemalt.

Teet Kask jagab põnevat lugu sellest, kuidas nende varasem lavastus „Kuldne Tempel“ viis nad kokku käesoleva balleti „Kurat ja Jumal“ Kuradi karakteriks sobiliku Jaapani tantsija Kyoshiro Oshima´ga. Lavastusse on kaasatud ka tantsijad Maria Solei Järvet ja Jevgeni Grib.

Lisaks tantsule, on oluline roll balletis muusikal, millele annavad hinguse koreograafiasse paigutatud Cätlin Mägi torupilliansambel ning elektroonilised helielemendid. „Igale lavastusele on heliloojal erinev lähenemine ning protsessi lõpptulemusena oleme ka ise alati positiivselt üllatunud,“ selgitab muusika autor Sander Mölder.

Saate jooksul jõuame selgusele, et detailide rikkus, mida ilmestavad kaunid liikumised, jooksvad animatsioonid, müstilised helid ja elav muusika, annab vaatajatele unustamatu balletielamuse. Kõike seda saab kogeda 8.-10. aprillil Viimsi Artiumis.

Timo Steiner, Teet Kask ja Sander Mölder Delfi stuudios