-Minister Aaviksoo hinnangul tuleks õppemaksust vabastada vaid need tudengid, kes täidavad sajaprotsendiliselt õppekava. Kas olete sama meelt?

See on valikute küsimus, olen ise niimoodi õppinud ning pigem kaldun Aaviksood toetama. Neid „eluaegseid” üliõpilasi hakkab meil üsna palju saama.

-Uue plaani kohaselt ei oleks võimalik akadeemilisel puhkusel viibival tudengil õppevõlgnevusi likvideerida. Kas tudengitele ei võiks anda pisut rohkem parandamisruumi?

Siinkohal tuleb jälgida väga tähelepanelikult neid praktikaid, mis kunagi Eestis on olnud. On olnud nii võimalus parandada kui ka mitte parandada. Tagantjärgi ei oska öelda, kumba pidi nüüd targem teha oleks. Kaldun pigem toetama kiiret õppimist, mitte venitamist, kuid tudengil peaks siiski olema võimalus likvideerida võlgnevused, et saada õpitempo uuesti üles.

-Kas sisseastumiseksamiste taaskehtestamine on hea mõte?

Ülikoolid on võimelised neid eksameid organiseerima. Ka tänagi tehakse seda mõningatel juhtudel.

Kui tekitada uuesti ülikoolieksamid, siis tekib taas selline olukord, kus üliõpilase kandidaat sooritab eksameid suve jooksul kaks korda. Samuti ei jõua ta mitmesse ülikooli eksameid teha. Täna on võimalus anda paberid mitmesse ülikooli, kuid siis jääb see võimalus ära, kuna noor ei jõua lihtsalt füüsiliselt neid eksameid enam teha.

Kõik tuleb väga täpselt läbi mõelda. Et haridusministeerium oleks oma eesmärgi saavutanud, ülikoolid saaksid kõige parema soovitud kandidaadi kätte ja et sellele kandidaadile jääksid ka mingid õigused alles.