Kindluse mõttes planeerisin uurida kümnenda maja tugevust kõigi olulisemate prognoositehnikatega. Paraku aga tabas mind suur üllatus, kui peale presidendi kandidaatide horoskoopide väljaarvutamist selgus, et majad nende horoskoopides asuvad peaaegu täpselt samades kohtades.

Selline asi aga on astroloogi jaoks tõeliseks väljakutseks. Läbivad ju planeedid niisugusel juhul mõlemas horoskoobis samu maju üheaegselt ning olulised sündmused selliste isikute eludes toimuvad samadel hetkedel.

Kõnealune seis oleks ideaalne abielupartneritele, kuivõrd abielus peakski ju lapse sünd, elukoha vahetus, pereliikme surm ja muud erakordsed sündmused üheaegselt juhtuma. Kuid mida see tähendab presidendi kandidaatide puhul?

Ei saa ju kaks kandidaati üheaegselt presidendiks saada?! Ei jäänud muud üle kui asuda tõsisemalt horoskoope uurima. Bushi horoskoobis torkas kohe silma headtoov Kuu ja Jupiteri ühendus. Kuu tähistab poliitilises astroloogias rahvast ja Jupiter võimu. Kui need kaks printsiipi ühendada, siis saame isiku, kes on rahva abil võimule saanud. No selge! ¾ mõtlesin mina. Nüüd on küll võitja käes!

Paraku aga vaatasin ma seejärel ka Al Gore horoskoopi ja ennäe imet! Ka tema horoskoobis olid Kuu ja Jupiter ühenduses! Seejärel avastasin ma, et neil mõlemal on ka Pluto esimeses majas. Pluto on planeet, mida seostatakse mõjuvõimuga suurte inimmasside üle.

Sellest mulle aitas. Oli selge, et nii sarnaste seisude puhul horoskoobis tuleb ka tasavägine valimisvõitlus. Sellise järeldusega aga üks korralik astroloog rahulduda ei saa ning ma otsustasin kandidaatide horoskoopide omavahelise võrdlemise asemel asuda võrdlema USA horoskoopi kandidaatide omaga.

Siinkohal hakkas Gore tugevalt alla jääma. Ma säästan lugejat keerulisest astroloogilisest terminoloogiast ja ütlen vaid, et George Bush on sündinud 6. juulil ja USA sünnihetkeks peetav Iseseisvusdeklaratsiooni väljakuulutamise päev on 4. juulil. See tähendab, et USA ja George Bushi horoskoopides on Päikesed omavahel ühenduses.

Kahepäevane vahe annab tavaliselt ühenduse ebatäpsuseks umbes kaks kraadi, aga kuna USA sündis õhtul ja Bush hommikul, lisaks läheb üks kraad liigaasta fenomeni tõttu kaduma, siis väheneb Päikeste vahe kõigest 27 minutini. Seda aga peavad astroloogid väga täpseks ühenduseks, mis horoskoopide omanike eluteed tugevalt teineteise külge köidab.

Näiteid ei tule kaugelt otsida. Eesti vabariigi esimene president Konstantin Päts sündis 23. Veebruaril 1874 ja Eesti Vabariik 24. veebruaril 1918. Päikeste vahe horoskoopides alla ühe kraadi!

Vaid mõni nädal tagasi ilmutas Mega portaal artikli Tiiu Silvesest (SLÕL: Poeg Tiiu Silvest ei reeda) ning seal on muuhulgas alljärgnev lõik:

Teleajakirjanik Ain Allas, kes aastate eest Silvese firmas töötas,

kinnitab, et suhtleb oma kunagise tööandjaga siiani. “Saame väga

hästi läbi, isegi sünnipäev on meil ühel ja samal päeval. Aeg-ajalt

ikka kohtume.”

Kas pole huvitav?

Niisiis on igaühe horoskoobis teatud tundlikud punktid ehk kraadid ning planeetide sattumine nendesse erinevatel aegadel põhjustab sarnaseid või omavahel seotud sündmusi.

Kuna Päikese liikumine on küllaltki ühtlane ja lisaks sellele veel seotud tänapäeval kasutusel oleva kalendriga, siis satub Päike igal aastal enamvähem samal kuupäeval samadesse kraadidesse ning niiviisi võib öelda, et lisaks tundlikele kraadidele on igaühel olemas ka n.ö. tundlikud kuupäevad.

See ei puuduta mitte ainult üksikisikuid, vaid ka riike ja kogu inimkonda tervikuna. Kui USA jaoks on oluliseks päevaks 4. juuli või selle lähedal asuvad päevad ning sel päeval sündinud inimesed, siis eesti jaoks tundub olevat üheks oluliseks kuupäevaks 28. september. 1994 aastal uppus sel kuupäeval reisiparvlaev “Estonia” ja käesoleval aastal sai eesti jällegi ülemaailmselt kuulsaks Erki Noole olümpiavõidu tõttu.

Kogu maailmale olulised sündmused kipuvad aga aset leidma 16. juulil. 70. aastal hävitasid Roomlased juutide templi Jeruusalemmas, 1918 aasta 16. juulil tapeti Venemaa viimane tsaar Nikolai II, 1945 toimus sel kuupäeval New Mexicos esimene tuumakatsetus ning 1969 startis kosmoselaev Apollo 11, mis viis esimese inimese Kuule.

Mõni skeptik võib siinkohal öelda, et iga kuupäeva kohta võib tuua hulgaliselt näiteid olulistest sündmustest ja nii see kahtlemata ka on, kuid siiski jääb 16. juuli väga eriliseks kuupäevaks, kuna sel kuupäeval algavad uued ajastud.

Vaadake ise. Minu poolt esitatud kuupäevadel algasid kommunismiajastu, tuumaajastu ja kosmoseajastu! Mis ajastu algas 16. juulil 70. aastal Jeruusalemmas, jääb lugejale koduseks ülesandeks.

Abhirama, astroloog

astroloog@horoskoop.ee