14. mail toimus Moskva kesklinnas miiting linnavõimude plaani vastu hakata lammutama viiekorruselisi hruštšovkasid. Organisaatorid kuulutasid, et miiting pole poliitiline, ja ükski poliitik ei roninudki lavale. Ent kokkuvõttes arutasid ikkagi kõik mitte konflikti linnavõimudega, vaid seda, et politsei pidas kinni üritusele saabunud Navalnõi.

Tegelikult ei pidanud naise ja pojaga lihtkodanikuna miitingut vaatama tulnud Navalnõid keegi kinni. Politsei palus tal organisaatorite palvel lihtsalt minema minna. Ühes Navalnõiga lahkus ka enamik üritusele tulnud ajakirjanikke. Renoveerimise (nii nimetatakse linnavalitsuses hruštšovkade mahavõtmist) vastaste arvamused läksid lahku. Ühed väidavad, et Navalnõi üritab endale liiga palju tähelepanu tõmmata, teised on veendunud, et ilma juhita pole Vene opositsioonil võimalik valitsusega diskuteerida.

Navalnõil puudub seejuures igasugune ametlik staatus ja ta ei juhi ainsatki praegustest paljudest Vene erakondadest. Aga ikkagi peetakse teda peamiseks Vene opositsionääriks. Ta tegi panuse korruptsioonivastasele võitlusele. Tema fond analüüsib riiklikke hankeid ja avaldab riigi kõrgeimate ametnike kohta tehtud uurimiste tulemusi.

Vene Robin Hood